Sunday, May 03, 2009

holiday...

salam bloggers...emm...rasa lama dh tak mengupdate blog..cuti la katakan...so kena bercuti gak la dlm mengupdate blog..hihih.. cuti selama 3 hari sempena hari buruh, hari pekerja hari ape lagi ek...bahasa inggeris ckp labour day..k.:)

aku tak pergi ke mana pun kerana bermula cuti, eh bukan...mlm b4 cuti lagi aku dh membusy kan diri menolong di rumah nenek sedara ku kerana makcik sedara ku kawin pada hari cuti2 nih..hoho.. so aku yg sebagai cucu sedara n anak sedara nih..dgn ikhlas hati, g la menolong mereka.

pertama kerja aku, adalah memasang langsir...wahaaa....siap panjat tangga lagi,,, disebabkan rumah yg digunakan untuk wat kenduri tuh, br siap, so kena la pasang langsir yg baru siap gak....memandangkan takde sape yg buleh diharap, so aku pun mengharapla...

emmm..tu citer pasang langsir tuk mlm kamis tu je la.. hari jumaat lak, aku agak malas yea..so aku dok je la dlm bilik pengantin tgk makcik aku di make up kan oleh mak andam.sebab die nk nikah kul 6ptg..org lain kat luar ngah potong bwg, potong pape je la..so aku sebagai anak dara yg diperlukn untuk menghias2 segala bilik n hantaran pengantin..aku berjaya menyorok di dlm blk pengantin..selama lebih kurang 3 jam lebih dgn menyiapkan bilik pengantin yg telah mendapat pujian ramai pengunjung..hohoho

emm...dan hari sabtu cm besela...aku busy ngan kenduri tu la..jaga pengantin. n last2 aku kena jaga blk pengantin gak..em..takpela..at least tak berpanas...kecian kat makcik2 aku yg lain yg kena ke hulu kehilir...

nway.selamat pengantin baru tuk makcik ku Wan Nurhajar Nazirah bt Wan Jusoh dgn pasanganya..aku tak ingat nama die sapa..

2 comments:

alhaqimi said...

holiday gaks ker??

Nurul Hajar said...

holiday la tuh..jelous la tuh:P wahaaa..kimi jelous..wek wek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...