Sunday, May 10, 2009

Nasi himpit vS kuah Kace

hai hai sumer..berjumpa lagi kita yeah..hari nih bersamaan mlm nih, aku nk wat entry pasal aku yg rajin masak..ceh..apesal tajuk lain..lex lex kawan2..

hari sabtu yg mendamaikan ini lagi mendamaikan ini sgt sekejap berlalu ek..rasa cm br je tadi aku g berjalan2 di pasar malam..hehhe..ni dh nk kul 1 pg lak..aisey..ermm...aku masak tadi...kul 11.30mlm lak tuh start masak..giler pe masak mlm2 buta nih..sambil layan tgk AF yg agak tak seronok hari nih..last2 aku tukar tgk tv3..RESTU MERTUA...weeee...aku tgk cter tu la sebenarnya..tetibe rasa nk tunjuk skill memasak..haha..

pe daaa..mak mertua die tak suke menantu die...sebab perbezaan darjat..ermm..kalau dh jodoh tu tuh...anak raja pun mmg dh dikatakan joduh..nk wat cmne lagi..tak suke pun kena suke gak la..berbeza darjat pun kena sama kan la...kl tak takan la anak raja leh suke kat anak di kan..tul tak?? hehehe..

biler pk2 blk, de ke lg zaman sekarang nih mak mertua yg cmtuh lagik ekk..takut la rasa nk kawin..hoho..nawal!! aku takut lor nk kawin..huhu..ko kawin la dulu yea..im follow u....hehe..

ermmm..ok berbalik pada citer aku pandai masak..hekhek..baru je jap tadi n baru je siap beberapa minit sebelum aku start tulis blog nih..aku masak nasi himpit terhimpit himpit n kuah kace...(versi kelate k)..hoho..giler hebat aku masak..korang tak caye ke, caye la.penat aku masak k..sampai kan angin kipas pun tak mampu nk merendahkan suhu badan aku yg kepanasan ketika itu..huhuhu...yea..percayalah...aku masak tuk mkn sarapan pagi besok..sok kan mother's day...so dikesempatan nih juga..aku nk ucapkan "HaPPY MotHer's DaY" to my beloved mama, my sis yg dh jadi mumy n also my sis in- law yg juga dh jadi mama..congrats to uolz..im proud of u:)

berbalik semula pada citer aku pandai masak..hehe..jgn marah yea..sowy:p ape yg aku masak tu tuk mkn pagi besok..n sok aku juga berhajat nk masak spageti n otherssss.. disebabkan abah ku membawa balik ketam n ikan yg besar2 setelah pulang bertemu kawannye di Sekinchan, so aku pun memasang niat n bersemangat tuk memasak ketam2 n ikan2 besar2 itu pada hari esok..nk masak sweet sour menggnakan ikan yg besar then ketam masak lemak cili api... euuuu

ermmm..korang tgk tak citer restu mertua tadi..best gakla.sesuwai dijadikan pedoman n pengajaran kepada yg belum kawin n yg dh lawin..agak sedih jugak disitu yea..last ending die..."maafkan marina mak, maafkan marina mak"" uishkhiusisk..sambil nangis..k done.. ok la tu kan..nama pun citer melayu..ok lah...


~nasi himpit yg cumey hasil rekaan ku..wahaaa



~kuah kace yg sgt besh juga hasil rekaan ku..:P

~ni anak buah ku yg makin bulat, of cozly..bukan hasil rekaan aku ek..pon pon:)


k..selamat dh sumer aku rasa ape yg aku nk citer kat entry nih..tunggu esok lak aku masak ke tak.wahaa.. semenjak dh start cuti sem nih,,aku rajin memasak lak..nape ek?? nawal explain! huh..
k la sumer...jumpe lain kali lak ek...da daaaaaaaaaaa:)

9 comments:

NahWaL said...

ja, apsal ko sebot nama aku dua tiga kali.malula,nyorok nyorok.ee apa ni, orang nak nyorokla...hohohoho..

blush*

by the way, aku pon tengok.hahaha.aku suke mak dia makan piza. makan ngan petai pon sedap ni.kuang2

Nurul Hajar said...

sebab ko de pengalaman kot..wahaaa... kl ko nyorok pun kompem org nmpk ko gak...bukan nmpk ape,nmpk tutut ko jeh..hoho.

mkn potai pun sodap...

eyena amir said...

klu y si kecik tu rekaan si aja ni...

jawabnye adalah tettttttttt....hoho...

Nurul Hajar said...

eyena - tettttttttttt..jawab2..kamu dh tekan buzzer..kl tak kena potong markah..cepat!!:)

farhanasumiran said...

motif kuah kace??
kacang sudah..
ke rndu kat org yg berasal dr negeri yg menyebut kuah kace??
ekekekeke..
jgn mara akk sy!!
syg kak ja!!!

Nurul Hajar said...
This comment has been removed by the author.
Nurul Hajar said...

dik fana tembam ~ wahaaa..kakak u nih ore kelate pe..so marilah kite memartabatkan loghat tempat tumpah nye darah ibuku...hhehe..sape lagi nk martabatkan kl tak i..hahhaah..

NahWaL said...

ja apsal ko padan komen kat bawah tu?nak nak tau dia tulis apa ceh sebok je.apa ni?

Nurul Hajar said...

cik nahwal bulat..tu aku yg tulis lah,, terbyk publish..so aku delete la satu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...