Friday, December 25, 2009

GEmuruh JiWa, seMangat Membara

salam kepada sumer bloggers n pembaca setia blog sy.. cewahhh! tersgt la lama tidak menghupdate blog, ade lebih kurang dihitung dikali bahagi tambah tolak 3 minggu kot.. tak pernah lagi sy pecah rekod sebegini rupa.. alasan munasabah sy beri pada anda, penulis mencari rezeki utk masa depan pd 3 minggu yg lalu.n bakal berlanjutan utk beberapa bulan n setahun depan.insyaAllah.. doakan sy sumer... doakan sy mencpai impian n janji2 pada diri sy..tahun baru bakal menjelma beberapa hari sahaja lagi.. tidak mengapa, biarkan ia berlalu, cewah, bajet ko bagus sgt ja, nk biarkan berlalu cm tuh je.. tidak tidak, sy tidak bermaksud begitu wahai sumer pembaca, sy bermaksudkan, kita buat azam baru, tanamkan semangat baru dlm diri, kl boleh tanam kat hati, korek lubang dalam2,, n tanam. tp kena hati2, takut tak tumbuh langsung azam tuh nnti, payah jugak tuh:)so tanam baik2 punye ya n tanam bersama niat yang jitu n pasti!!!


sy tiada apa mahu berbicara, cuma hari ini terasa terpanggil utk menghupdate blog, sebab terasa teruja dgn perubahan hidup sy... di sekeliling sy skrg punya ramai kawan-kawan (tatabahasa salah dh ni) yg sy baru kenal 3 minggu yg lalu,,mereka sgt2 sporting, sgt2 baik, sgt2 open minded.. sy punya kehidupan yg selama ini sy cari, mmg sy ada famili, mak ayah yg memahami jiwa remaja sy.first of all, thanks so much to my abah n my mama kerana memahami.. n kepada adik beradik ku yg lain, belajar la utk fahami adik or kakak mu ini:) ecewah.. bajet cm ada adik beradik 10 org, sy anak tgh2,, anak no 5.. tp tak, sy hanya ada 4 beradik n sy anak no. 3.. itu sahaja..n thanks jugak kerana memahami kehidupan ku ini.. ( ayat cm mintak simpati lebih) tidak tidak.. niat kena ikhlas, pasti ada hikmah:)


hari ini , sy juga diganggu dgn msg2 yg penuh misteri, ntah nombor dr mana...nombor punya la panjang, i think overseas nye number la.. terasa seperti teruja bila bc msg itu..but i malas nk amek kesah.. lets by gone be by gone:) tak payah pandang belakang lagi dh, pndang depan, n pk masa depan sy lagi bagus, dr pk org yg asyik nk pk salah org, then salah dia taknk pk.. (ok maap ter emo sekejap).. tu bukan sy nurul hajar.. sy nk happy go lucky bersama kawan2 yg sy ada skrg, n sy nk create life sy sendiri dgn penuh semangat.. even mak ayah memberi sokongan baik punya.. thanks again to my love mum n dad.. engkaulah ratu hati ku:) ececece.. tetibe..


mari bernyanyi sekejap.. gemuruh jiwa, semangat membara, dari puncak ingin ke angkasa~~sy punya visi dan misi yg harus dicapai. n anda juga pasti anda.so, lets go!!! mari tido dulu...zzz..salam sumer

Saturday, December 12, 2009

reply: crown di hari bahagia

sila baca entry oleh kawan ku ini...then korang akan paham nape aku buat entry ni.. sila sila sila...

http://sukehatila.blogspot.com/2009/12/crown-di-hari-bahagia.html

ok...sudah faham ye sumer...mari mari dgr alu replay plak...hohoho



bakal perantin: aku taknk pakai crown, geli ar

bakal melaram @ AKU: pasai nk geli, geli lagi aku dgr ko taknk pakai crown..haha

bakap perantin: aku bukan permaisuri..

bakal melaram@ AKU : dh tuh ko ape, raja?

bakal perantin: aku raja sehari je...



adeh...time nih tahap menggelegak dh aku di dlm jantung ku.. cuma ko tak tau je ar..

mari dgr perbualan seterusnya..

bakal perantin: aku bg ko pakai je la crown tu

bakal melaram @ AKU: ko jgn terkejut nnti aku yg dok kat pelamin tuh...hahahahha...




ok..ending. aku taknk panjang kan citer.. n perbualan ini ade yg benar2 aku berbual ngan bakal perantin itu..n yg last2 tuh aku tak ssempat then aku reka sendiri.. kepada bakal perantin @ kawan aku @ nawal..senanng citer.. sila balas..hohohoh...

Friday, December 04, 2009

I bElieve. you???

MARI KITE BERNYANYI BERSAMA SAMA.. FEELING THIS LYRIC SONG WILL MAKE U BELIEVE FOREVER DEAR:)

p/s: sila ikut music yg disediakan yea.. arigato dear.. n sila buat muka felling habis if tgh nyanyi...hhuhuhu.. kasi cumel sikit:)


Many nights we've prayed
With no proof anyone could hear
In our hearts a hopefull song
We barely understood

Now we are not afraid
Although we know there's much to fear
We were moving mountains long
Before we knew we could


There can be miracles, when you believe
Though hope is frail, it's hard to kill
Who knows what miracles you can achieve
When you believe, somehow you will
You will when you believe


In this time of fear
When prayers so often prove(s) in vain
Hope seems like the summer birds
Too swiftly flown away

Yet now I'm standing here
My heart's so full I can't explain
Seeking faith and speaking words
I never thought I'd say

There can be miracles, when you believe
Though hope is frail, it's hard to kill
Who knows what miracles you can achieve
When you believe, somehow you will
You will when you believe


They don't (always happen) when you ask
(Oh)
And it's easy to give in to your fears
(Oh...Ohhhh)
But when you're blinded by your pain
Can't see your way straight throught the rain
(A small but )still resilient voice
Says (hope is very near)
(Ohhh)

There can be miracles
(Miracles)
When you believe
(Lord, when you believe)
Though hope is frail
(Though hope is frail)
It's hard to kill
(Hard to kill, Ohhh)
Who knows what miracles,you can achieve
When you believe, somehow you will(somehow,somehow, somehow)
somehow you will
You will when you believe

You will when you
You will when you believe
Just believe...in your heart
Just believe
You will when you believe~

Thursday, December 03, 2009

You Go foR it:)

semacam baru semalam tak tengok blog ini ku rasa seperti ada yg tidak kena dgnnya.. patutla..dh seminggu lebih tidak di hupdate.. seperti menunggu cendawan tumbuh tapi tak tumbuh tumbuh.. sebab sgt la busy sy skrg.. sangaaaat sehinggakan makan pun tak sempat.. ecewah..tipu sgt ko aja..hahahah.. mkn pasti, HIDUP UTK MKN. eh ehe eh.. tak tak.. mkn utk hidup.. tak mkn nnti, takleh hidup.. BETULLLLL...

ok..mari mulakan ceritera sy seminggu tidak menghupdate.. sehingga blog kecil kecilan sy pun tertangguh sudah beberapa minggu tidak di hupdate, tapi tak apa, tak hupdate, bisnes stil jalan.. murah reseki betul ini olang...hehehe..Alhamdullilah. thanks to ALLAH..

okies, seminggu, sy tidak kemana2 pun,. menanti raya haji dirumah, selepas bersedih seketika di mlm raya.. (refer entry b4 ini ya).. tp kesedihan hanya pengubat kerinduan.. eh, apekah?? hahhaa... tidak ade apa2.. saje mahu mentulis sebegitu rupa syg.. sekali sekala kala...:)

jadual kehidupan ku penuh pada setiap hari... bukan sesiapa yg buat jadual ku, but, aku membuat nya sendiri.. supaya diri ku ini tidak kebusanan.. cewah.. disamping mencari sesuatu yg lebih baik for my future.. kite hidup mesti ade target, n dlm pada masa yg sama, kite kena usaha tuk archive target target itu... hoho. cm byk pulak target sy yea.. mmg sgt byk, buat masa skrg, sy akan fokus utk mencapai target2 sy.. my goal setting sudah di SET! n NURUL HAJAR<> You Go For it ya


in 3 months soon.. sy punye target utk dicapai.. so sy akan berusaha sedaya upaya sy utk mencapai target sy, but, ckp saja tak jadi ape, melainkan kite realisasikan nya dgn cara usaha dari diri sendiri... sy punya niat nk tolong org lain n org lain akan tolong sy jugak.. itu antara target sy.. ( cewah aja, ko ckp nih cm ko dh keje 10 tahun je kan).haha. tidak2.. sebenarnya ye kawan2.. tak salah kite berniat baik..punya target mcm2.. ape yg penting.. kerjasama (k, ni bukan wonderpet yeah) ape yg penting, usaha kite.. itu sgt penting.. target mesti pergi dulu, then usaha, then kite akan nmpk hasill...yezzzzaa... mari tido.. mari mimpi target2 sy:)


Friday, November 27, 2009

kesyahduan di mlm raya...

salam aidiladha wahai sumer bloggers n pengujung setia.. besok kite bakal menyambut hari raya korban.. excited?? not?? tu terpulang pada individu masing2.. ade yg blk kg, selamat pulang ke kg.. sy tak blk kg.. bcoz mmg selalu sy tak blk kg kl raya kurban.. tajuk di atas mengkisahkan serba sedikit dugaan kehidupan skrg nih..mmg betul org ckp, we must make our own decision, don't lets others do that for us.. so kl rasa taknk, ckp taknk.. jgn diam membisu, membuatkan org lain akan amek peluang yg ada, then org tuh akan buat keputusan tuk kite.. jgn jgn jgn.. nnti menyesal..

so, mendescribe tajuk di atas, sebenarnya belum terdescribe lagi. but.. sy bertumpang bersedih ngan one of my fren ni la..kesian sgt.. tp kenape ek, kenape ye, kenapa ya?? kenape kenape kenape benda ni terjadi ya.. sy pun tak paham.. kl u all dh ade sumone,sumeone yg membahagiakan u.. sumone yg dh u buleh hidup ngan die dunia akhirat.. plez la terus terang kat org tuh,tak payah la berdalih mcm2.. pernah dgr tak kata nih, what u give u get back, n one more, what goes arouns, comes arouns.. jgn la buat org tuh terkapai2 tertunggu2.. sgt kesian kat kwn sy nih.. biler die mendapat tahu, yg lelaki yg die minat nih, dh kawin.. tau pun bukan dr lelaki itu, but dari org lain.. n biasa la kan, zaman skrg, internet buleh dikatakan penyebar berita terhebat.. so, cmne pun takleh nk sorok.. kena terima kenyataan yg one days org lain akan tau u nye status.... sedih sgt2.. opss.. sy tumpang bersedih je yea.. kesian..

mmg kesian.. sy ckp kat die, takpela, mungkin bukan jodoh ko ngan die.. terima kenyataan n let go.. lupekan, n Allah mungkin akan bagi yg lebih baik utk kite.. rite dear.:) mari senyum n bergumbra sumer.. hahaha... then, sy sempat lagi berpesan padanya, cewahhh bajet ko kaunselor sekolah nk berpesan bagai..haha. tidak mengapa.. sharing is caring, rite? sy berpesan, jgn main bunga api..hohohohotidak tidak.. bukan bukan,. sy berpesan.. jgn menangisi benda yg kite tak pasti, so, biarkan je, mungkin ade hikmah di sebalik ape yg berlaku.. wah,, pesanan tuk diri sendiri jugak nih.. n kepada sumer yg membaca.. jgn biarkan hidup anda diselubungi, misteriiiiii..yezzzzaaa zzaaaaa...

tp cube kena kat aku kan, perkara cmnih,.kompem aku nangis sebulan..hahah.. sumpah geli nk nangis sebulan.. tp tak apa.. percaya pada Allah yg maha Kuasa kepada hamba2 nya.. n kepada sumer diluar sana sekali lagi cik kaunselor nk berpesan nih,,, layari rumahtangga anda dgn penh kebahagiaan. n penuh kasih syg.. jgn biarkan ia penuh misteri...sgt miracle ayat..huhuh..

salam aidiladha sumer.. ampun maaf dipinta jika tersilap tutur kata sy sepanjang sy berblogging.. bukan niat nk mengguris hati sesiapa, cuma kekadang niat nk bg org tahu yg kita tak suke.. tu je.. salam sumer...

Tuesday, November 24, 2009

Tips Kurus daRi si kurus yg tak berapa nk kurus

mulakan hari mu dgn senyuman..SMILE everbody *___*... haha.. sy bukan baik hati sgt pun nk bg tips kurus. dan sebenarnya sy la yg tak berapa nk kurus tuh, tp totap nk bg tips kurus..

namun begitu tidak salah kiranya kita berkongsi ilmu lagi mulia ni kan utk tatapan pemilik bdn2 yg sihat2 tidak seperti sy, asyik tidak sihat je rasa, :( bukan ape, cuma tidak sihat, biler bekerja keras sikit, terasa sprt mmg tiap2 hari kena work hard exercise, to maintain my body fit very well.. kl tak, asyik nk tido je keje nya... sgt tak suke, tp terpaksa suke.kikikikklalala:)



hurait.. baru2 nih.. eh baru lagi ke ek.. ok, ari ahad baru ini, ok silap lagi, hari sabtu baru ini, aku ditinggalkan seorang diri dirumah, kerana mama ku kerewangan di kenduri kawin n abahku mcm biasa pagi2 of koz pergi minum kopi... n tinggal la aku seorang diri duduk di rumah kelaparan sehingga menggigil badan( ecece tipu dh).. n tetibe



kebosanan melanda.. dan tibe2 terasa nk on tv.. tukar2 chanel, 703, then tertekan la chanel bape ntah tak hingat, hallmark rasanya, takpun axn,, ade citer bertajuk THE BIGGEST LOSER. mase tuh cm teruja bc title, sebab time tuh iklan.. so, mentunggu di depan tv, semata2 nk tau citer ape,, tunggu punye tunggu.. tetibe abes iklan, kuar la citer one couple nih, hubby die sonok sebab wify die dh blk umah setelah lama tidak kepulangan.. sy masih blur2 lagi time nih, tak tau sebab ape wify die lama tak blk. then menteruskan menuntun.. last2 nasib ade flasback citer.. wakakkaak.. rupenya mmg kronologi citer die cmtu..



sgt best citer nih, actualy memberi smgt jugak kepada pemilik badan yg bersaiz XL XXL diluar sana utk menjadikan badan bersaiz L or M or S (mayb).. sy tgk pun bukan sebab sy nih gemuk, tp teruja tgk dorang boleh menguruskan bdn secara sgt drastik dan sihat.. auw.....sgt2 ok.. tak caye.. korang google sendiri the biggest loser ni ek, tuk tgk gmbr2 menarik,, sebab sy try nk upload gmbr, tp asyik disconnet saje internet ini, so sy menjadi memalasan secara tetibe.. harap paham...:)


cerita ni ber al kisah dari barat,. tak salah utk di tuntun, tp kl yg tak elok tuh , tak usah di tiru,, bisa tiru yg elok2 saja ya pak.. bapak2 ibuk2..kapan kite mau kurus ni ya.. pakai suar pun terasa lain mcm je rasa..hahaha. ok tak tak,.sy tidak begitu..ni scrip normal pabila ade org terasa badannya sudah melonjak naik ke angka 6..but sy stil angka 5 ok.. maintain babe..

tension lor,setiap kali sy rajin tuk hupdate blog, tiap kali tuh jugak la, problm takleh upload gmbr..mengapakah???

Sunday, November 22, 2009

What the very tired....

mari menghupdate blog secara drastik dan dramatik seketika.. what the very tired i am??? very the tired ok, kemas umah,, umah saya..ecece. umah sy, umah parents sy baru siap di renovate.. masyaAllah, semalam dok mengemas, mengemop lantai bagai. senget2 bahuku.. buat ni sumer kerana pada hari ini ade party besday my niece sempena berumur setahun... ade seramai lebih kurang 50 jemputan gak dijemput.. dh la ade kenduri kawin kat depan lorong umah aku nih, dh la umah org itu berada di depan sekali, abes jalan masuk ditutup, so mcm mane sy mau kuar ke rumah kawan sy melihat adiknya pun kawin.. cmne? mau terbang kah?? ohh.itu sungguh tidak logik k...*___*.


kies. what the very tired...haha.. motif kau nk ulang banyak kali ayat ni ja.. al maklum, sebab bsy penat.. penat.. kaki sakit mcm pijak duri. ceawh.. nk over saja.. nape tak ckp pijak paku ke kan.. haiskhh jgn, nnti kena br tau,, td dh ade pekerja umah ni kena dh.. takmo la sy kena.. nnti nangis.. i tak like nangis2 nih...jauhkan dari sy yaAllah..aminnn


okies.. mari kite bermandian dan bersiap, ber make up cantik2 comel lote, nk g tgk pengantin nih, of coz akan amek gmbr.. ja, kau jgn lupe bawak kamera.. kau kl kalut, sumer benda lupe nnti.. ok2.. alarm dh bunyi.. mari mandiiiiii... daaaaaa

Wednesday, November 18, 2009

Ilham tak mAri.. :(

hai kawan2.. i rindu kawan2 sumer.. tetibe rajin nk post blog kata i rindu kat u.. *tibe jah*.. tak salah rindu kot, i bernama panggilan aja teringin nk tgk wayang.kawan2 ade yg tak busy tak, ,jom teman kan aja tgk wayang.. buhsan jugak dok umah nih teringin nk tgk 2012. cm best je wooo..www.com sgt. tp takde kwn nk g..nk g sorang2 takut nk meredah belantara KL tuh..jom2 sape2 yg free tak payah bayr tuh,, sms me now if uolz bc post i nih,. heheh.. sgt kebosanan melanda tahap banjir kat utara dh nih..sgt dh..



tetibe terasa kesunyian yg teramat sgt..mane2 kawan2 sumer ek..hoho,, terasa kawan2 cm busy je sumer.. i je yg tak busy ke??? weird betul la...YM pun takde sape.. haiskkk..kawan2 kawan..i need uolz..seyes nih.. tak tipu..:(



terasa nk g main boling.. sumpah lama giler tak main boling, kl main,first game kompem masuk longkang jah.i berani kompemkan..sebab mmg dh lama tak main.. tgn tak execise lama dh merangkap badan ku sekali la tak exercise... rindu nk pegang bola boling yg berat tuh.. bajet nk baling bola saiz 14, pdhal 10 pun dh tak larat nk angkat..wakakkakaa..perasan tahap ape ntah aja nih.. husk..sebenarnya pasan cm buleh angkat la, padahal.. berzikir panjang nk angkat..SubhanaAllah..tp i kire tahap amatur la jugak. haha..puji diri sendiri.. takpe, masuk lift, tekan sendiri, sendiri naik..pastuh lift takmo naik..sebab overweight.. haha,annoying giler..kuar ko dr lift skrg..orait,,puas hati sumer:)



puas puas .. hurait aja.. ko jgn nk lebih2.,, gigit kang..



hahaha.. mensampah betul kan entry kali nih.. tp dek kerana kebusanan teramat sgt di kala mlm hari yg sungguh sejuk nih,, nk sms, takde sape yg perlu di sms... so, i simpan je krediti tuk sesape saje yg sudi nk sms ngan i.. ( abeskan kredit kat customer i je la)..pepagi kul 1 pagi pun ade lagi yg nk order.but i tak kesah..layan je.. rezeki bisnes jgn ditolak kawan2, musuh jgn sesuke ati je nk cari..hahhahahahahahha mari gelak semua. skrg..i kata skrg gelak.. gelak..hahahhhahahahaha..

ok, gelak merupakan satu cara tuk menghilangkan kebosanan,harap maklum.dan juga merupakan satu exercise muka. jom gelak.. jgn tak gelak,, jgn buat muka nerd cm tak tau pape lak yea..dh bc mesti tau.. hehe..mesti ade yg nk ckp waste time betul si aja nih mentulis entry ntah pape nih.. eh, suke ati i la u nk tulis ape pun..* i jawab dgn nada lemah lembut gemalai sgt nih*



okies, smp disini sahaja i rasa pertemuan kita utk kali ini.. ni nama nya blog sesaje menggatal nk tulis entry.. ( i ngah pk nk tulis tajuk ape nih, ilham tak mari malam2 nih,,, ilham mane ko, cni kamu cepat).k ilham dh dpt, i pun nk tido pulak.. kasi kawan2 bc cikit smbil tgk 2012..



hohooh.okies.. i down ngan broadband nih, nape lak takleh nk upload gmbr.. puas i dh kecik kan saiz gmbr tuh smp tak nmpk gmbr dh, stil takleh nk upload gak.. k, takpe la.. kamu sumer maaf la yea,, takde gmbr entry kali nih.. sistem failed!. down..

Sunday, November 15, 2009

KErajinan ku TERbuak-buak..

Hai...salam. cewah..baik hari ni bg salam..ecece.. baik baik... okies, harini mau cerita pasal semalam punye cerita.. tak basi lagi k.. yg dibuat pun tak basi lagi..hehhee.. setappp.. mau rasa.. mau mau.. coming to my house la kl mau rasa..welcoming.. kl nk welcoming, kasi tau sama i yea.. calling calling.. weird sungguh berkata begini.. okies, takmo ckp panjang2. mesti uolz boring kan.. jap ekss..


grr grr grr..KERAJINAN KU terBUAK-BUAK..





hasilnya



saje jark sebagai permulaan gmbr.. haha



ok. kasi tgk ckit.. setaap tak?? leleh air liur tak? :)



erm..sungguh lazat.. tp nih belum siap sepenuhnya.. jgn terpengaruh dgn kecantikan buahbuahan menghiasi taman.. hahaha







taraaaaa..teetibe.. bertukar...hahaa









kasi leleh lagi.. hoit.. jgn leleh lain dh..hehhehee. delicious sgt nih..mau ty kah??




nk show yg sebenanrnya ade 3 lapisan.. tp maap la yea.. lapisan bwh sekali tak nmpk la pulak...

ok... memanjangkan cerita.. i semalam tak tau la ape dtg hormon kerajinan ape ntah kan, tetibe merajin sgt nk kemas stor, kemas umah ape sumer.. sehingga kan sakit pinggang.. tghari masak tuk lunch, cozz my mama sakit tgn. then terajin terlebih nk buat benda alah seperti di atas itu. bukan seperti ek.. tu mmg i buat... i bg nama manja die adalah puding TRIFLE.. ehhh.. bukan nama manja nih, nih nama sebenar. manja die adalla. trifily.. gituuuhh..hohoh..manja sgt la kan..wink wink..*-----*

okies.. i nk ckp senang je la.. trifle ni mmg sgt sedapp. mmg sgat sedap..mmg sgt sedap.. (ok, puji diri sendiri dh ni))haha..puas hati.. sesape nak resipi.. private message me ya,, cepat2.. nti raya aji leh buat.. i nk buat nnti.. perisa lain lak.. yg i buat ni kombinasi kek coklat n jely perisa strawberi.. yg tak pernah tgk n mkn, mesti tertanya n tertanya kan, mane pulak la dtg kek kan... jen jeng jeng..kl nk tau.. kek merupakan lapisan yg berada plg bawah sekali. ( mcm terang fakta sains).. :) so lapisan tgh adalah lapisan castard.n di atas sekali adalah jelly yg melly.. hahhahaa..

daaaa... i tak tau nk end kan entry nih mcm mane.. tp nk ckp lagi la.. dimana ade kemahuan di situ ada jalan..hoho.ape kena mengena ntah... ade2.. jap.. dmana ade kerajinan, di situ ade trifle i.. hahaha..annoying betul ngaku trifle i..kahkahakah... peduliik..

n end...pesanan penulis. jgn terpengaruh dgn kecantikan gmbr semata-mata. kasi buat dulu baru tau cantik ke tak.. btw.. hakikinya mmg cantik...okies dokies.. till next ya:)


iklan dr penulis:(sila bc sumer) resepi ini penulis dpt dr seorang adik junior bernama Mohd Khairwan Zain dari terengganu darul iman. i ade lagi satu resepi best dr beliau.. nnti nk try buat.. thanks ya adik..opsss

Tuesday, November 10, 2009

pelanggan yg disayangi

salam selasa pembuka bicara.. hehehe.. hari ni aku ke pejabat pos, mengepos beberapa order dr pelanggan ku.. kepada rakan2 n pengunjung n pembaca blog i yg tak tau al kisah i merepek pasal pelanggan la ape la. i bukan mak hayam ye,, i penjual tudung n insyaAllah suatu hari nnti mengimpikan ade sebijik butik.. hehe.. impi je.. hope akan jd kenyataan, InsyaAllah..

kepada yg baru tiba.. salam ziarah dari i.. buat anda sumer wanita2 di luar sana.. lelaki pun boleh kl nk bg hadiah tuk gewe ke, awek ke( sama kot maksud), tak apa la..tuk mak ke, nenek ke, makcik ke, kakak ke, adik ke, tunang ke atau lebih manis lagi utk isteri tercinta... so, mari lah ramai2 ke blog i.. klik sahaja disini.. anda akan dibawa terus menuju ke butik i.. http://miajaboutique.blogspot.com ( klik)... biler dh masuk ke dlm btik i secara maya, sila la lihat ape yg menarik. n utk pengetahun, i masih dlm proses menghupdate blog bg santek.. tp kl de ssesape yg berkenan di hati nk beli, boleh terus sms i, or email seperti tertulis.. mudah sahaja. miaja.homely. boutique.. serve for u the best n ever!..hehhe


okies, kepada rakan2 blogger n para pengunjung, ( wuh, bajet cm ramai pengunjung) .. mmg! mari2 ke butik maya i. eh tu bukan nama butik ek.. sebenarnya kena tulis cmni.. mari2 ke butik i secara alam maya.. betulkah ayat ini.. mek konpius dh.. tatabahasa failed nih..lama dh tinggal sekolah..hahahaha

k, adios, bigosh agohddd...penulis nk tertido jap...hujan lebat diluar sana. sgt best layan mimpi siang hari smbil nyanyi twinkle twinkkle...daaaaa duuuu..

Thursday, November 05, 2009

Gelenya mek nih

haluuuu..yezzza yeazza za za.. 2 3 ari nih , cuaca tak menentu, ptg mesti hujan, sudah pasti.. n sudah pasti jugak ptg i akan tido dgn sedap nye, smbg tido bgn pagi awal.. gigih beli sarapan.. sebab terasa lapar yang teramat sgt, perutku mengejutkan ku bgn.. hahha.. barangkali, perut ku suatu hari nnti buleh jadi alarm clock utk ku..clok clok clok.. cm tuh la bunyi lebih kurang.. geli je dgr.. haha

cerita bermula...



menteruskan citer, i nk citer perjalanan hidup i..cewah perjalanan hidup, ( tetibe cm nk tulis bibliografi).. kisah hidup selama anak sedara i tiada dirumah n selama peninggalan nye, tinggal i ngan mama i saje dirumah dikala siang hari. so, setelah abah i pergi keje pagi2,sumpah i tido lagi time tuh.. then mama i akan ketuk pintu bilik i sejam kemudian, mengajak meronda cm polis ronda, ronda ronda ke mana saje suke.. disebabkan ade 3 biji kete tersadai di depan rumah i( bukan nk riak, tp nk mensedapkan citer i nih, yg sebenarnya, satu adalah kete my sis, n lagi satu kete my bro inlaw, n other one adalah kete abah i, merangkap kete i jugak,, tibe je!).. so, buleh pilih nk naik kete mane, but i, of coz akan cari kete yg byk minyak.. haha...maap la ye kakak ku, sape suh buh minyak half tank, then tinggal cm tuh,, nasibla.. blk nnti, gmbr tank tuh bernyala dh.. hahah ( jahatnya adik, tak tak tak.. baik hati nih tu sebab tinggalkan minyak tank tu bernyala, sebab cantik ckit, benyala2, nasib tak berkelip kelip, lagi santekkk)





ok, menceritakan cerita, i dgn tak sengaja dan mmg berniat sikit2 la, nk pergi jumpe specialist tuk muka i nih.. tension wooo.. parasit2 liar nih ade je.. mencik.. time exam ni lagi la, biler org tension, ngan muke2 pun tension,. adoiii.seteyyy.. i pun gigih google cari pakar yg terdekat,

last2 search2, jumpe la satu pakar nih kat TTDI.. i pun gigih lak google map klinik die.. hahaha.. nasibla jugak i nih bijak dlm mencari jalan..ececece.. pdhal, cm dh biasa gak la pegi kat ctu.. n gigih pergi ngan mama i. sumpah i cakap, kl tak kerana mu muka, aku tak pergi kot kat TTDI tuh, punye la susah nk cari parking.. fully booked ok..hahaha.. sgt serabut ngan byk sgt kete, sgt complicated town itu.. but nasib de pasar TTDI tuh de provide parking tuk pengunjung bandar itu seperti i nih.. i pun parking la kat bwh pasar tuh.. berjalan menitik keringat di dahi..hahhaa.. sib baik dkt je klinik tuh ngan pasar....

sambung citer..



i masuk klinik tuh kul 12.25..then akak nurse tuh ckp, klinik nk rest la dik..hahaha.. i pun, cepat2 ty die, then die ckp, come 1.30.ok kak ok kak. sy dtg.. dr 12.30 ke 1.30 dlm masa satu jam, kitaorg merayap smbil brjalan kaki, melintasi beberapa traffic light, mencari maybank... hahha.. ty amoi jual buah, rupenya bangunan sebesar depan mata tu la bangunan maybank..malu giler..nmpk sgt pelancong..haha bukan setakat pelancong. asing lak tuh..hahahah.. takpe... siap g maybak, tetibe i ternmpk butik munawarah. n mama i agak2 dulu lagi la, cm teringin nk ke butik itu.. then gigih lagi berjalan tgh2 panas nih, lintas jalan, akhirnya smp depan butik tuh.. tibe tgk, sumer dlm butk tuh, barang2 haji.. mane tudung die yg mahal tuh (pandangan dr luar butik je ye, tak masuk butik lagi nih, n mmg tak masuk pon) hahaha.. dh la nk masuk kena muka skasut la ape la, hah, leceh, ma, jom bla..hhehee. tak payah masuk, tgk dr luar sudah.. huhuhu





orait, kul 1.30 sudah,. ( dipendekkan cerita je yea).. i pun masuk la ke dalm klinik itu as patient pertama..hahha.. then, g masuk jumpe pakar itu bernama Dr LP Tan.. die bg consultation ape sumer la, then die buat appointment ngan i lagi tiga minggu kena dtg jumpe die blk.. huhu.. citer punye citer.. nah, nk bl tuh, nurse tuh tunjuk resit kat i bape kena byr.. ohooo..pdn la ngan nama pun specialist.. sape suh ko gatai p specialist kl ko terkejut ngan budaya kos yg perlu dibyr itu.. ( ok ok, i tak gatai, tp saje gatai nk try)..kelate speak,.. GELENYA MEK NIH...haha. cm best lak ade appointment ngan Dr.( tetibe jah)..


sikit lagi...



pas nih i buleh kata, "i tak leh g la, i de appointment ngan Dr i nih, jap lagi kul 11".. haha.. best berkata cmtuh *---*..Dr i tuh!. bajet cm ko bayar Dr tu ribu2 tuk jd Dr ko la..cm tu la..





ok...citer nih berlaku pd hari semalam ek, iaitu bersamaan 4 hb 11. lupe nk bgtau td.. huhu. n bersamaan 5hb 11..i g brsoping bersama mama i.. mmg sah tak reti dok diam biler de kesempatan diberi..mia, nnti pergi holiday seminggu lagi ek..hohoho..

.. citer end..



seperti mau tido, tp takmo tido.cane kah ini.. my take home exam tak siap lagi.. biler nk siapkan nih, nexxt week dh kena anta.. tp takpe.. buleh lupekan seketika tuk menghilangkan beban. haha..n now, im free from my coursework subject.. just focus for my thesis..insyaAllah, next year..konvo..aminn.. n one more thing, now, i have a new job, try to focus it too.. rezeki ade d mana2, usaha dan tawakal itu penting...


* i malas upload foto..

Wednesday, October 28, 2009

Harvard..

yezzaa.. i baru pas cek email i.. nhr_7323@yahoo.com.. hanya ade 32 new messages di dalam inbox.. kl tak selalunya ade smp 1000 lebih,,hanya cuma notificatin yg byk dtg dr facebook masuk ke email i.. dan mlm semlm i membuat inisiatif supaya segala mala perkataan ituh tidak masuk ke dlm email i.. ponat den nk delete.. silap2 de terdelete maklumat penting..tak ke naya tuh.. so, i amek keputusan tukar setting kat fb i.. now, dh tak serabut ngan benda alah tuh sumer..leh idup aman ckit..

menteruskan cerita mengenai email yg i bc baru sahaja sebentar tadi jam 2.30am. ade satu email daripada Prof Madya Dr Hazita Azman..( Dr ni adalah timbalan dekan siswazah & hubungan antarabangsa) sumpah i tak kenal Dr ni sape, biler i klik kat subjek.. waaaaaaaaaaaaaaaaa... great... i dpt jemputan tuk public lecture oleh seorang pensyarah daripada Universiti Harvard...

ni lebih kurang detailnya:

UKM will be hosting a public lecture by Prof Sugata Bose from Harvard University on " The Idea Of Asia in Modern History". Since the topic might interest the student from FSSK ( ni fakulti master i) please forward this information and invite them, especially the postgraduate, to attend. the details :

"Harvard Ezra F, Vogel Malaysia,/ Singapore Initiative Public Lecture Series

Date: 28 October 2009 ( kaedahnya esok la kan)
Time: 2.00-4.30pm
Venue: Bilik Senat ( with link to Bilik Masjid) Chancellory Building



huishkk..i tak tau nk g ke tak.. tp rasa tak buleh pergi becoz of, lusa i de exam. i baru revise beberapa nota yg ade..ermm.. ikut kan hati, nk pulun study esok.. tu sebab i tak buleh pergi.. rasa rugi jugak la tak pergi..tp nk buat cmne kan.. time2 exam ni ha die buat pulak tuh.. tak dpt i nk berbuat pape.. seteeeyy gak la:(

just hoping another invitation like this, soon:)

Single n Available

Ha.. pehal tetibe tajuk tuh kuar lak.. okies dun worry guys. ni bukan nk promote diri i ke ape. bukan bukan tak berniat pun.. tp mmg pun im single n available ok.. harap maklum sumer.:)(hint baik punya dh nih, tak tau nk bg hint cmne lagi dh) hheheh... i sememangnya hanya ade abah, mama, kakak abg n adik n ank sedara , saudara mara n kawan2 i je kat bumi ini.cewah.. bumi tuh.. tak hingat.. n tiada siapa yg istimewa di hati i buat masa skrg nih.. ( SubahanaAllah Nurul Hajar, ko bagi hint ape lagi nih) :) n tiada siapa yg berjaya mencuri hati i buat masa sekarang nih ( hint yg ketiga aku bg) amek la.. amek la amek la.. ( k, hint terakhir,..)ENOUGH



happy being as a single girl.. single daughter.. eh tak.. i ade kakak sorang di atas abg i. harap buleh memahami ape yg i nk smp kan ye..kl tak phm ,sile call i di talian 013 *******.. ok, tak jadik nk bg number,..takut nnti ade yg nk ngorat lak. masyaAllah perasan sungguh la nurul hajar nih.. fine aja fine! takmo bg sudeh... i tak heran pulak.. ( wkakakaka.. sape berani berkata begitu.. meh i balas, ade i heran kat u!) hahahha..



bercerita pasal situasi single mingle nih..i like berada pd keadaan skrg,, sgt suke ok! tp takdela suke smp biler2.. nk jugak berasa kawin, nk jugak berasa ade suami, nk jugak rasa gosok baju suami g keje, nk jugak rasa buat sarapan tuk suami, n jugak rasa manje2 ngan suami nk jugek rasa sumernya la...hehehe.. pendek kete, sumer nk rasa.. so, suke i tuh, takde la smp biler2 ye, satu hari nnti, i akn berasa suke sebab dh nk bersuami..n lagi suke kl dh ade suami nnti.. gituh la lebih kurang kan.. nk bagi hint lebih2 kan, nnti nmpk sgt aku nih gatal..hahhaa..tp tak, adat n lumrah biler sudah menjangkau usia sebegini.. berapakah usia i.. sila kira sendiri kl mau tau.. i lahir selepas 29 tahun merdeka.. ha, KIRA KIRA KIRA.. g amek kalkulator, kire betul betul.. kang tak betul dh salah umur i uolz tafsir kang..





KIRA KIRA KIRA

calculate my age..yezzza

kepada yg dh tau, diam2 sudeh..shhhhhhhh





dan kepada yg tak tau.. i bersykur dgn nikmat yg Allah kurniakan sekarang nih,, ade keluarga yg luvely, de kawan2 yg memahami n yg melayani n yg sanggup melayani karenah i...hoho..thanks to kawanku nawal.. merangkap bakal jiran tp tak kesampaian sudeh..lupekan je la nawal ek.. mungkin kite takde jodoh nk berjiran..hahah. weh, ingatkan nk bgtau umur, sekali citer lain da..hahhaa..namauuuu bgtau umur i, kire ar sendiri, i pandai matematik, uolz kena pandai matematik gak.. tak kire i! kl nk ober ckit, add math terus.. lagi buleh terus dpt tarikh lahir i biler lagi...huhuhu.. kuar sekali bagai formula sin kos tan ntah pape lagi ntah..:) check it ou babe!!!!!




n kepada sumer rakan2 lain... tetibe sayu lak rasa.. thanks so much uolz... sobsob.. i tak g mane2 pun, tp tetibe sayu,,hoho.. n i tak kawen pun lagi calon pun takde lagi.. ( hint kelima) :p serunuk rasa sebab kawan i nk kawin, i biler la ek,, tp takpe, mungkin dh jodoh die kawin umur skrg, tak rugi pun n tak de pape pun yg berisiko, untung lagi ade la, nnti umur dh 50tahun, die dh de cucu, gituhhh,, nawal, ingat, umur 30 anak ko dh 6 k.. ingat tuh. jgn lupe ,..hoho.. ape2 pun , bercerita pasal anak, sumer ini rezeki yg dtg dr tuhan, kl kite dikurniakan anak dlm masa terdekat slps kawin, bersyukur la dgn nikmat n rezeki yg dikurniakan, n awalaupun kite tidak dikurniankan secepat itu, bersyukur juga atas nikmat yg Tuhan bg kat kite, sebab dh ade suami yg menyayangi and etc..




wahahaha..tak sangka lak i bercerita pasal suami, pasal anak pasal kawin.. eh, dont misunderstanding ya, im not marry yet, but im gonna marry soon, dengan siapa, itu hanya ALLAH yg tahu.. berserah segalanya pada takdir, n kita sbg hambanya berusaha sedaya yg buleh,, n cepat atau lambat itu bergantung kepada rezeki n usaha masing2...thats all.. wallahualam...



Do you want to marry me? ( hint keenam n terakhir tuk post kali nih):)



jgn layan gmbr ni over2 ek, ckit2 sudeh.. adik beradik tuh...hoho

Monday, October 26, 2009

I Hate u

dikesempatan ini..cewahhh.cm nk tulis surat cinta.. pdhal tak cinta mana...ok..guys jgn bersalah anggap dgn i punya kata2 td n tajuk di atas.. i takde benci sape2 malah sikit pun tidak, byk lagi la tidak.. tajuk di atas akan diceritakan pd cerita dibwh nnti..sabar ek, juz go thru with my merepek ni first..hehhee.. i kan mlm suke jd puaka niang rapek..so..of coz la biler buat entree mlm2 ni de merapek2 bagai... jgn nyesal bc blog i pasnih ek.. erk erk erk..ape ntah yg merepek nye.. hahaha..okies...i serabut! move hajar move.. go away from dis sesion..








okies.. im moving!











lets go babeh.. menceritakan alkisah i hate u seperti tajuk di atas.. Malam sabtu lepas, i n my family with my sis family berdinner di luar.. (wahaa.. tatabahasa failed).. jalan punye jalan..eh i naik kete k, bukan jalan kaki.. jalan punya jalan..aku tertanya abg ipar aku nih nk bwk g mane la..masuk highway nkve la.. last2... rupenya nk g ttdi.. eh yeke ttdi..ye dh kot..sesampai nye di sana, kitaorg menuju ke JM je MJ bariani..cmtula lebih kurang.. dr luar cantik giler kedai2 mkn kat situ..kami pun ngan selamba nye masuk la kedai.. budak perempuan sorang ngah lap meja dipertanyakan kakak i.. "dik nk dok atas buleh"..i ingatkan die nk layan.. tibe dtg lagi sorang girls.."'ape tak dgr, nk dok atas".. then dtg lagi sorang mamat lak.. "nk dok ats..erm erm.".tersengih2.. sakit jiwa gak tgk..rupenya dorang nk bgtau yg mknan kat situ dh abis.. bengong nye la.. bgtau je la.nih nk berkias bagai..nk je i sepuk2.... aleh2..kitaorg kuar dr kedai dgn muka selamba je.. mula2 masuk bajet cm ..yoyoyo.nk mam beriani..hahahah.. done!








DONE, DONE,, i hate that.











cerita seterusnya.. kami pun masuk la kedai di sebelah kedai itu... kedai apakah itu?? hahhaa.. jap i tepek gmbr kedai tuh..c































hahaha.ni dia kedainya, baca sendirik ek kedai ape... kedai agak santek la.. agak je la... tp makanan die.. SubhanaAllah... berzikir panjang i uolzz. sumer mkanan yg diorder oleh family members i ,, sumer tak sedapp.. pedulikk,, i nk kate. SUMER TAK SEDAP.. i hate! .. but kena telan gak, kl tak membazir.. bazir duit abah i bayar.. tp ape leh buat kan.. nk kutuk2 pun, makanan..dh selamat masuk usus tuk dikumuhkan dh. so, bersyukur jela.. but, tobat pasnih i tak pergi dh kedai tuh.. TOBAT TOBAT!!

Saturday, October 24, 2009

Mek katek

Mia noti
Mia noti
Mia noti



Nop mkn roti ek, baca betul2 sumer. hohoo.. hari nih hari jumaat,, hari nih 23 october , harini merupakan hari lahir abah ku kali ke 55.. cewahh.. n hari nih juga genap mia katek berusia 11 bulan ,n hari nih juga genap aunty mia nih berusia 23 tahun 6bulan., nk jugeeeekkk...

n mia sgt2 sgt2 notti pada hari nih.. die takmo tido, agaknya penangan 11 bulan die kut.. sgt noti i tell u... suke jerit22.. n i pelagi,. lawan ar jerit.. die lawan blk,, i jerit lagi... die jerit blk,,last2 sakit tekak die ..baru die diam.. very2 noti itu budak kecik katek punya...

Mia dh pndai jalan,, sgt lancar berjalan..dh pandai lari dr org.. i cukup mengamuk if nk pakai kan bj die pas mandi...sepatutnya leh 5 minit je siap, tp semenjak dh buleh lari nih.. jd 5ominit.. ( overnya u ja)..haha.. betul, sgt nk pengsan layan karenah mia nih... nenek die pun tak larat.. kl menjerit bg kat die, tu mmg die plg suka.. tatatatataa.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... i suke lawan jerit ngan die, n budak kecik nih mmg taknk kalah, die akan balas kat kite blk,,jerit senyaring yg buleh.. i loike..huhu

tak lama lagi mia genap berusia setahun.. hehe..setahun dh mama aku jaga die.. aku??? setahun gak la jaga die, tp kdg2 je time free je aku jaga n biler mama aku tak larat nk layan mia lagi dh..

mia skrg pandai bc doan pandai azan biler kita suh die buat. n habit die setiap masa adalah menuntun tv oasis rancangan Indahnya Iman,. sgt suke.. dr pada dok menjerit2, tetibe leh senyap sunyi biler rancangan tuh ade.. die sgt suke.. tak tau nape.. nk jadi ustazah kot, tp biler pasang lagu suh joget.. rock bagai..hahha..goyang2...huhuhu..

sgt terhibur biler ade budak kecik ni kat umah,, n mama aku skrg tak pernah dh sakit2 semenjak ade damia teman die.. Alhamdulillah.. nnti mia pindah umah,,nenek mesti rindu mia.. awok mia mesti rindu mia gak ( awok= atuk, mia panggil).. awoooooookk..

me also rindu kat my nephew.. dok Langkawi jauh nun disana.. Irfan nk kat cik ja kan, nk kan nk kan.. namo nangis nangis ek,, cm time baby2 dulu , kan good boy.. me n my family will be going to Langkawi next month to visit Irfan noti.. tunggu kami ek irfan.. namo nangis lagi tau...nnti awook bwk irfan jalan2 soping2 mandi pantai.wahhh..bestnya.. tak sabar tak sabar...

ok guys.. kena mengundur diri dahulu... de keje nk disetelkan.. daaaaa.. till next ya:)

Saturday, October 17, 2009

Sabtuday...

assalamualaikum...:)
how are u today,.im fine..baik aja baik..ohoo..( sbnrya nk kaber line dh lama tak hupdate blog ni ha).. tuk pengetahuan sumer, i will have another blog.. but that blog will b the privacy blog.. hahah.. ececceec...cm de pape je ko ni ja.. oh tidakkk!! masih di awal kata..sabar ek sumer.. gonna be inform soon.. waitttt
huyooo.. arini merangkap ari sabtu i sbnrnya mendapat undangan open house yg sgt byk.. tapi apakan daya. i buat gaya malas nk g.. ohoo..bgn pagi lmbt, pstuh terus online, tak kuar blk... bajet mama dh g, baru i kuar..hoho.. tak tak.. jgn pk i anak yg degil ek.. i la anak plg baik..gituuuhh..
disebabkan malas nk g open house.. pedulik ko ja.berlapar la ko satu hari nih.. uhukks.smp nye ati sumer org..pasai tak tapau tuk i..dgr citer sumer umah de gulai kambing.. tp i tak like mkn kambing,. cukup tak suke..busuk..ahaks..but kl i mkn pun. tak smp seminit i akan pengsan.. tipu ooo tipu ko ja.. fine aja fine! ko je suke tipu..hohoho.. okies.. i mmg suke jd puaka niang rapek mlm2 nih.. so, jgn mendekati i di waktu kala mlm menjelma..lagi2 tyme bulan mengambang..ahaksss..cm lain je kata2 tuh..
move on
arini.tuk pengetahuan sumer pembaca.. i like panggil pembaca..hehe..cumell..
i masak tau.. pagi i buat kek coklat.. sgt setapppp u.. nk rasa, meh dtg umah i.. de lagi separuh kek itu.. sedap dimkn bersama aiskrim vanila.. YaAllah sedapnya.. nyumnyum..sumpah ni i tak tipu.mmg sedap! then dlm kul 5 ptg cengituh la kan.. oleh kerana terlampau @ teramat lapar.. i pun gegeh masuk kitchen.. dgn kata lain ..masak dgn kata lain..buat nasi goreng.. janji leh isi perut i yg dh berdangdut lagu ramlah ram..ohoks..geli:) sgt sedap.. i jumpe bunga kantan dlm frigde, i pun amek bunga kantan tuh, hiris nipis2 masuk dlm nasi goreng tuh,nasib i tak potong daun kesum bagai,..kl tak jd nasi goreng ulam dh la... tp hebat, i reka nasi gorengtuh,, ntah pape rasa pun i tak tau dh.. yg penting tetap rasa bunga kantan yg wangi itu.i loike:) so, i bg nama nasi goreng ntah pe nama..gituuuhhh..sabtu day dikala buhsan nya nasi goreng tuh..
gonna going to melaka.. haiyakkk.im missing sumone already... ( nawal..shuuuuuppp)..ohooo..

Thursday, October 01, 2009

Bertunang sudah...kawin biler??



hehehheeh... okies.. sebelum memulakan al kisah meninggalkan blog tersayang beberapa minggu,, i gelak sopan dulu jap ek.. hehehehehhe.. nape i gelak sopan ek.?? yela kan.. dihari raya nih kena la bersopan... cm sebelum2 nih i tak bersopan je pulak... hehehe.. (gelak sopan lagi).. okies dokies.. penat dh bergelak ketawa.. hampir 2 minggu lebih tidak berblog n bercuti raya teramat sakan i pada tahun ini.. ditambah dgn kerja2 pengajian ku yg teramat sakan gak dikala hari raya.. toink toink..*____* sabar yeah aja,..sabar.. ni pun i terpaksa spen sedikit masa i, tuk tulis blog ini.. walaupun dihati ini, rasa cm malas. tp biler dh start taip sesuatu.. rasa teruja plak.




okies dokies...move on






disepanjang syawal pd tahun ini.. eh eh jap jap.. hari ini sudah berapa syawal ek?? 12 syawal.. ok.. seperti sumer tahu, i pulang beraya ke negeri kelahiran i.. negeri cik ct wan kembang.. pulang berhari raya pd jam 3pg hari jumaat... ok..move citer lain.. cter nih agak membosankan.. sumpah bosan.. sebab i tido je dlm kete.. even jadi co-pilot..tp i tido dan membiarkan adik i drive seorang diri... kahkahkah.. kakak yg jahat.. pdn muka ko dik, nk sgt drive kan! pedulik ape i.. :)




berada di kelate selama seminggu.. sehingga buleh dikatakan setiap hari berkunjung ke pasar tuk bersoping.. i sgt suke aktiviti ini.. pagi shoping lauk pauk.. tghri ckit g lagi, shoping pakaian, tudung n sewaktu dgnnya.. ptg ckit. g lagi.. shoping goreng pisang pulak.. senang citer i nk bgtau.pasar kat kelate nih sumer de jual.. dr ikan, daging smp ke benda pelik yg kite tak pernah jumpe pun ade jual.. (made in thailand)..harap maklum. .. cukup seminggu.. abah i pun ajak blk sg buloh, coz tak tahan ngan karenah i asyik mintak duit jah nk shoping.. hukhskhuk.. i bajet nk nangis cm budak kecik tuh.. guling2 atas lantai.. sumpah over.. hahaha...






okies.. raya kelima kami sekeluarga pun pulang ke sg buloh.. end cerita raya..




************************




hari raya kelima: i dpt satu jemputan majlis pertunangan my fren.. dia dok shah alam.. dulu satu kolej ngan i masa kat UKM.. n kami merupakan mantan jawatankuasa kolej yg sgt vogue.. vogue ok. n ape2pun.. i nk wish selamat bertunang tu cik nawal bulat.. ahaks.. bertunang with en ---..sila isi sendiri tmpt kosong.. tu nama glamour die kitaorg bg.. maap sgt2 i tak dpt dtg majlis u.. sgt2 sedih n berdukacita.. n sgt2 rugi tak dtg.. kl tak buleh interprame muka i kat gmbr adi nang.. hoho.. tp takpe.. i tunggu u nye wedding cik nawal... walaupun i tak pergi.. i tetappp nk tepek gmbr u gak.. tak kire..i curi nih i curi gmbr u..


saksikan.. hahah... over i..




masyaAllah... sgt lembab ek nk upload gmbr kat blog nih.. kepada CEO blog.. tolong la buat sesuatu inisiatif lain tuk upload gmbr disini.. sakit jiwa kepada org2 yg bersabar cm i nih...:) nk kata internet i slow.. internet i cukup power die nye connection.. so, blog nih yg slow..









ni lah cik nawal bulat.. di atas pelamin tunangnya:)

ok ok sumer.. jgn teruja.. ini adalah i bersama niece i .. heee.. pd 1 syawal:)

okies dokies.. tamat sudah al kisah pd blog kali ini.. i nk bersakan menyiapkan kerja i pulak nih... tp raya tetap raya. weeken nih berhajat nk beraya ke rumah kawan2 lama.. hahah.. nntikan kawan2... kl i call, jgn tak angkat phone lak.. i tak kire, u tak angkat i g gak umah u.. i tak kire i tak kire! daaaaaaaaa

Sunday, September 13, 2009

Makan kambing, kambing makan


lagi n tinggal beberapa hari je lagi Ramadhan akan meninggalkan kita.. cewah.. ceramah mcm u puasa je cik aja,. eh, i puasa lor:) ( senyum kambing) kahkahaakkah ( gelak jahat).. orait.. i takmo meneruskan aksi, move, next!



hari ini hari sabtu, 12 sept 2009, my family n i.. g berbuka puasa di Kelab Golf Seri Selangor, kat Tropicana, Kota Damansara... i nk komen skit.. keadaan yg berlaku.. i kan suka komen keadaan yg berlaku kl berbuka puasa selain dr rumah i.. hoho.. tempat: ok la nice, sejuk mata den memandang kehijauan padang golf yg santek.. tp 45 minit je la, buleh tgk keindahan itu, sebab biler mlm, mane nmpk dh kan.. then dorang lak tak bukak spotlight yg selalu nya terang bagai kat pdg golf tuh, mungkin dan mungkin, bulan puasa tidak dianjurkan tuk bermain golf, g terawih la beb! menggantikan itu, so, nasib baik i sempat tgk bunga api like2 mercun yg berharga 2 ribu meletup bagai.. i kuar je dr surau after menunaikan solat magrib, berlaku pertunjukkan bunga api yg ditaja pihak penganjur.. ohooo.. lupe nk bgtau.. actually, majlis berbuka ini ditaja oleh satu syarikat swasta merangkap kawan ayah i nya syarikat.. so, sbg kawan, die jemput ayah i n family i dtg ke majlis tajaan mereka.. wuwuwu,. de kambing bakar 2 ekor tekangkang kena bakar. tp i tak berani nk mkn ober2 kambing tuh, nnti mesti menggelupur cari panadol, sakit kapla ku:p

huit.. kata nk komen keadaan. ni ape citer sal kambing la.. ceh, pnye la lama mukadimah...huhu.. post i takan ade mukadimah, terus masuk isi pertama... orait, isi kedua : tetibe tgh menunggu abah i berborak sakan, tetibe pulak dtg la seorang baby didukung oleh neneknya, even i tak kenal sapa.. tp nenek die dtg join borak kat meja kitaorg, so, i ngan perasaan serunuk biler tgk baby, terus amek baby tuh dr neneknya.. n pulun i godek baby tuh.. padhal baru berusia 3 bulan, tp sgt cumel.. lelaki uolz! cumel sebab sgt sweet. ape ke benda aku describe nih .. nk ulang jap * cumel sebab sgt sweet..wohoo.. ikut suke la nurul hajar.. janji ko suke.. hahha.. ting tong tong sampah:P




nak diceritakan.. sebenarnya tak best kan mkn buffet cmni.. dolu2 masa time kecik2. abah selalu bwk g berbuka kat hotel.. tp skrg biler sumer anak2 dh besar.. ermm.. hotel pun tak pernah.. hhhahaha.. melainkan de jemputan.. itu pasti i ikut..berbuka cm kat kelab golf nih pulak, jenis open air situation... best jugak.. tp agak panas.. hehe.. kpd sesiapa yg biasa duk negara barat tuh, i beg u,, takyh la g mkn kat kelab golf, nk mkn, g hotel 5 star.. de kelas skit..sejuk ibarat aircond bersuhu 1 darjah celcius ( ho, mane nk cari simbol darjah celcius nih, sehinggakan aku terpaksa mengeja)...





semakin lama menaip, semakin terasa mengantuk.. hoho.. tak sabar nye nk blk kg,, raya raya.. hoho.. kelantan, im coming!! hohoh.. kawan2 sumer.. tgk gmbr baby cumel tu nak, nak nak?? jap i tepek gmbr deh.. ( ok, kecek kelate pulok doh



tempat kejadian -open air kan i ckp

antara menu dimeja ku.. antara je ye..:)

antara menu lain -sila gabungkan gmbr ini dgn gmbr di atas utk mendaptkan keseluruhan menu yg dimkn..

ha, gmbr tisu pun aku amek..bukti nih beb.

***********************

oh kamu baby cumel sebab sgt sweet.. i baru ingat nama die adalah muhammad murtaza syah.. call him. Taza...




oh malu kah baby Taza.. hheheh




ok..cukupla gmbr baby cumel bersama aunty cumel nih....aunty cumel mau tido..hehe.. ok..pejam mata sekarang..i ckp skrg pejam


Tuesday, September 08, 2009

tak tak tak..

raya raya,, walaaa.. nk raya dh ke... sekejap nye masa berlalu kan.. begitu pantas sekali.. bulan ramadhan tinggal seminggu lebih je lagi.. mari ramai2 kite menghayati keindahan bulan ini.. penuh keberkatan..

bercerita pasal ramadhan.. i nk citer satu citer.. arini dlm sejarah.. i akan ingat tarikh nih.. cewah... 8 sept 2009.. hari ini dlm sejarah, i berbuka di dlm komuter.. yuuuu.. sgt sedih... nasib baik pakcik drebar komuter tuh buat pengumuman dh masuk waktu berbuka.. kl tak i mesti teragak2..smbil berkata2 di dlm hati.." dh masuk waktu ke belum, dh ke belum".. ( ok, ini sekadar monolog dalaman tuan punya blog) geli lor nk merayu2 cmnih kuat2..memadangkan di dlm train itu td,, i sorang je muslim .. pastuh ade kakak nun kat kusi sana lagi sorang.. yg lain2 adalah amoi, apek, aci, ammma, appaa yele yele.. so, tuh sebab i teragak dh azan ke belum.. dok dlm komuter, ne dgr azan.. ni la angkara. blk lmbt.. bukan i nk pun blk lmbt.. i kena denda berdiri di atas kusi.. hahha.. sumpah geli mengalahkan budak darjah 1 hukuman nye.. tak tak tak... i tipu sunat jap..hehe,. i ade exam td.. exam start kul 4 ptg till 6 ptg..mari kesian kat i jap.. jap je ek.. tp i seperti biasa akan kuar 15 minit awal.. g smyg.. pastuh cepat2 tunggu bas.. ni lagi satu angkara.. malas nk drive kete.. meninggalkan kereta di stesen komuter sg buloh merupakan habit sy skrg.. sgt best,, koz dlm train leh tido,.. leh study ( giler rajin hoit)!

okies.. mlm nih dh 18 ramadhan.. tinggal kurang lebih seminggu tambah 2 3 hari sikit, ramadhan akan meninggalkan kita..pastuh.. syawal menjelma.. kawan2.. sape puasa tak penuh.. eceche... belum pun abes ramadhan lagi dh ty..takpe2.. baik ngaku skrg.. nnti senang bg duit raya..

i capek bangat sebenarnye nih.. tak berniat pun nk post sesuatu.. tp biler dh start mengarut plus merapu.. jadi terexcited lak.. maaf la yeah.. penulis nk tido dulu.. jumpe lain kali yeah.. ini saja catatan i pd hari ini merangkap jua minggu ini...

Tuesday, September 01, 2009

Mereka sering berkata..~~

Seperti yang diwar2kan dlm post yg lalu, ari selasa minggu ini mmg sgt memenatkan.. di saat daku menulis post ini, daku baru smp dirumah ( home sweet home...yeahh). setelah sehari memenatkan diri di fakulti, kelas dr kul 10 pg till 6ptg dgn hujan yg tak mau berenti2 dari pagi i celik mata sehingga i try nk tutup mata kejap dlm kelas td.. cewahhh.. ngelat nk tido dlm kelas ek.. smp kena tegur dgn lectr merangkap supervisor i,, "ngantuk je tgk muka" Dr bertanya...then dgn bangga nye i berkata2.. "haah ,Dr mmg sgt ngantuk.. tido mmg sgt best".. ( tak mkn asam betul nurul hajar nih)..hoho..nasib Dr tak bg can kat i tuk tido,, kl tak,.. kompem selamat belayar dh i dlm kelas yg sgt sejuk seperti salji berada di kiri kanan atas bwh.. over u!



kelas second bermula jam 4 ptg di fakulti ekonomi, punya la nk sgt Prof Jamal ngaja kat FEP sehingga kan kitaorg belajar kat pantri.. sgt gigih yea!. mcm2 ade dlm pantri tuh.. dh la i pulak dok sebelah almari yg ada macam2 mknan pembuka selera di kala berpuasa dan dikala hujan turun n sejuk2 dingin.. sumpah teruja! kl bukan bulan puasa, sebelum start kelas i bodek dh prof nk buat air milo...smbil belajar... aha.. bajet cm belajar di zaman canggih, ilmu di hujung jari smbil minum milo pun buleh belajar ekonomi.. mmg bajet..



kelas abes kul 6, gigih g menunaikan kewajipan... selesai.. done.. pk nk bukak puasa kat mane.. last2.. decide n i terasa cm jd ditektor.. haha.. orait.. jom kite buka kat village view.. dgn suara mengajak sumer kosmate pergi.. dhla sumer nye lelaki.. mmg payah nk ckp ngan dorang nih, dorang dok pk nk g sana, sorang dok pk nk g sini.. last2 kitaorg berdua yg perempuan nih buat muka bajet cm seposen sikit( uolz penah dgr tak muka seposen, kl tak pernah dgr or tgk cmne, g amek duit seposen, tenung lama2,, kompem cm seposen muka korang) jgn percaya,, ini ajaran sesat~~i berdua ngan kawan i je perempuan yeah.. bunga2 di taman.. kitaorg la yg asyik buat lawak smp penat dh gelak.. smpkan abg tuh anta air, dan2 tu gak nk minum air tuh... punye la penat..kl terminum, sumpah malu sebab ramai giler org time tuh... but service dorang mmg superb la wa ckp sama lu... tepat je org azan, sumer mkan yg di order smp dgn jayanya tanpa tumpah2.. hoho..





i buh gmbr sikit ek, kl de sesape nk berkenalan ngan kosmate2 i.. tadaaaaaa.. nilah kami.. pelajar sarjana pengurusan persekitaran..ukM






jap, cop cop.. sebelum tuh, i nk describe keadaan kejadian




lokasi: village view, kajang


masa: 6.45 ptg

menu: nasi putih, tomyam, telur dadar, kailan ikan masin, ikan siakap masak tiga rasa ( ikan nih de 3 ekor)... alhamdullilah.. kenyang ambo


peserta: 9 orang

orait,, cukup description suasana kejadian sebentar tadi.. tuntun la kami pulak yeah..






maap.. gmbr ini tidak menunjukkan kami ...






jejaka2 perasan macho sumer.. dr kiri.. ceeepaatt jalan!


dr kiri: mizi ( from UM), pak mashor ( from sabah) ,paan (UKM) ,cion ( UiTM) n azran ( UM)






selamat berkenalan yeah.. kl de berkenan pm me:)








hurait.. ni plak. jejaka2 yg selalu over kl bergmbr! i nmpk ikan siakap masak pedas.. nyum nyum




dari kiri jalan slow2: shawal ( UKM) n kerol ( UUM)..








nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn






tadaaaa





mempersembahkan.. huhu.. ( bunyi drum) bajet cm nk bg award.. haha








hahhaa.. inilah kami.. bunga2 ditaman.. huhuh.. bunga2 yg selalu membuli jejaka2 diatas.. hahha.. ok dh.. seminit je buleh tgk.. pastuh tutup mata yea..



okies.. i penat dh.. nk tido plak.. sgt penat..
ok.. tido guling2 mcm shinchan.. i rasa tajuk post takde kena mengena ngan post yg di post.. hehe.. tp takpe.. pedulik ape! :) zzzzz


Thursday, August 27, 2009

Mega sale....merdeka... jln TAR???

hari hujan yg turun sgt lebat di ptg hari tadi sgt menyejukkan suasana malam2 begini... ( nk try buat ayat novel tp tak jadi) hahah... sumpah geli pulak rasa jiwang2 nih.maap.. erm.. bulan puasa biler ade kelas, mmg terasa kepenatan melanda diri... hari ni dh hari keenam umat Islam berpuasa, sgt pantas masa berlalu seperti Roller coaster kaedahnya...contoh sgt mengarut smp ke Genting Highlands..

hari ni sgt penat, tp i rasa minggu depan lagi sgt penat, cewahhh,. cm de sense lain lak leh rasa kejadian yg belum berlaku.. hahha.. anugerah anugerah! seyes, patutnya ckp, bakal penat lagi teruk, i nk bg reason nih.. sebabnya, kelas i hari selasa dpn dr kul 10pg till 6 ptg.. giler per.. ni sumer angkara kelas ganti yg tak berganti2 lagi, so, nk rushing punye pasal, studen jadi mangsa.. tp nak citer best ckit, tolak penat ckit, i de rest dr kul 12 till 4.. so, ok la... tp lagi, kelas smp kul 6 tuh i tak puas hati ckit.. sempat ke nk blk umah, berbuka.. ini telah memberi reason kepada sy tuk mendrivekan diri ke sana pada hari itu.. tp lagi, i skrg mempunyai perasaan yg sgt malas tuk drive kete jauh2. plg jauh setakat stesen komuter sg buloh, ok lagi.. lebih dr itu, mmg sgt malas tak terkata dh..seyes sgt tak terkata.. tak tau nape.. mayb biler penat so jadi malas.. haha... baiknya reason aku bg!

sekarang ngah mega sale.. masyaAllah..best nye kalau dpt shoping.. weekend nih cm nk try bodek2 abah...hohoh..mari2 shoping baju raya,.. 31 ogos dh abes megasale.. so, nnti mesti mahal biler dh takde sale.. hahha.. sale sale.. jom g sogo.. pe yg best kat sogo tuh?? tu aku takleh jawab kl de pertanyaan cmtuh kedengaran di telingaku.. payah la nk ckp, sebab tak pergi kan. so kl nk tau mesti ar kena pergi.. hohohoh.. nmpk sgt nk pergi.. nk g Jalan TAR~~~ mari2 ( dlm mode tak sbr2 nk soping)..


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++----------------------


adakah anda punyai semangat kemerdekaan negara yg ke-52 dikala puasa begini??.. adakah adakah?? at least takde smgt pun, but, kenang la jasa2 mereka yg jadikan Malaysia nih merdeka tuk rakyat nye hidup aman, tenteram n harmoni. takde perang2.. bersyukur anak2! kl tak mau letak bendera Malaysia, mulut jgn la dok mengata mcm2.. dek kerana ko tak suke pemerintah tuh, so ko taknk letak la.. mmg tak sekolah.. pergi dok sana jauh2,,jgn dok kat Malaysia ni ha! (emo jap, biler tgk berita, de lagi manusia cmnih)..ko taknk letak,ko dok diam2 situ dh la, takyah la nk buat propa mcm2....adehlaaa...

Salam kemerdekaan buat sumer..n salam ramadhan juga::)..

Sunday, August 23, 2009

Lompat tikam 2 ramadhan


lompat si katak lompat.. lompat tinggi2...cepat adik cepat.. bgn sahur pagi2...sumpah best i nyanyi.. lalallalalla.. hujan tak turun, so, mmg best! :)

mencintakan mengenai lompat tikam yg xade kene mengena ngan lompat katak.. btw. lompat tikam ni sdap utk dibuat juadah berbuka.. korang mesti terbayang benda ape la kan?? erm.. pelik pelik namanya.. ala.. lupe lak nk amek gmbr, kl tak buleh tunjuk kepelikan di atas namanya..maaf yeah.. ulang suara.. tak sama ngan lompat katak, even kaler agak2 sama.. green green greeny.. tp serius sedap bangat.. makan sehingga menjilat sudu garpu..

nama ini adalah sejenis kuih sebenarnya.. kuih yea, kuih..dimakan bersama santan yg di masak pekat2 ckit, tambah garam ckit.. then, gula melaka yg dh dicairkan seperti air gula... lompat tikam amat senang dibuat tp amat susah tuk menggaul nye semasa masak.. ( sakit tgn2 aku woww..com biler mengacau..nk terbalik rasa kuali tuh.)

sedikit biodata kuih ini:

nama: lompat tikam binti ape ntah

tarikh lahir: 23 ogos 2009 ( i buat) hahha

tempat lahir: dapur umah i

asal: kelate ( hoh, ni sebenarnya keunikan kuih2 negeri cik siti wan kembang nih)

hobi: melikat likat

ciri: berwarna ijau, sgt sedap

lain2: dok dlm loyang.. di mkn bersama sudu( garpu takyah) jgn nk over! ni bukan mkn mee



biler dh siap dimsk didlm kuali, letak dlm loyang.. leper2kan.. memenuhi loyang.. then sejukkan pada suhu bilik.. not suhu aircond.. dh sejuk. potong 4 segi,, dan mkn! eh b4 mkn,.. jgn lupe buh dlm mangkuk, letak santan, air gula.. then baru mkn! mkn kasi sopan ckit ek, even kuih ini teramat sdap. kl kat kelate,, di mkn juga bersama pulut berwarna pink, tp kat selangor dan setempat dgnnya, jarang org buat, sebab nmpk pelik.. tp acu tyr test.. sgt best! sumpah tak tipu.. nk cuba, meh dtg umah i.. hoho.. i jemput nih.. :) ( kompem bg mkn kuih lain, sebab lompat tikam dh abes)..hohohoh.. kl nk jugak mkn or rasa. buleh g kelate lonih.. g skare.. esok berbuka, dh buleh mkn.. :)

entry di bulan ramadhan nih, i nk amek kesempatan tuk mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak buat sumer pembaca n kawan2 yg dikenali,.. selamat menjalani ibadah puasa dgn redhaNya..aminnn



Image Hosted by ImageShack.us

Tuesday, August 18, 2009

Ceritera dua hari~~~

semalam 17 ogos 2009 bersamaan 26 syaaban.. i ke UKM seperti biasa.. tp hari nih g lewat sebab kelas start kul 2ptg... so buat cm malas2 g kelas.. tp padahal pergi kelas.. rajin rajin:) kelas abes awal, kul 3.30 dh abes.. so call mek nawal sebab die ajak kuar g berpesta di pesta konvo ( dlm hati pesta la sgt)... tunggu punya tunggu mek nawal smp kul 4.30ptg baru tibe sehinggakan i buleh mkn sebungkus roti, n seplastik buah betik n minum sekotak air susu strawberi kerana tidak lunch lagi.. perut mcm drum berbunyi mengalunkan lagu ketika cinta bertasbih.. adehla.. nk jugekk.. sambil2 tunggu, sempat tido lagi kat kusi sebelah DAM.. hehee.. sempat ape tak sempat nye..hahha.. ( tido je la demo).. of coz la, tido adalah satu kemestiaan..wajib 6 jam sehari itu wajib dan mesti utk beriang gumbira di hari esok...hohoh.. mesti yea n wajib i kata!





bersambung pada ketika dh smp tapak pesta konvo..



utk makluman..ni first time merasa feeling naik kete nawal drive...komen i... ok..pass!.. :) pasnih buleh bwk g jejalan jauh2 sikit smbil belanja kerupuk lekor kah..kah kah kah:) nawal memaking kan kete di bukit.. ok passs!! ( bajet kete auto) ok passs!! bejalan menuju ke tapak pesta... mula2 dh nmpk umah hantu yg tak berapa nk berantu biler siang2 tgk.. mlm tak tau la berantu ke tak.. katanya berantu.. sgt sgt! sumpah i takan masuk umah hantu tuh...kompem kuar nangis teresak esak.. sebab kena kejar ngan hantu "___". orait..selamat mendaki bukit... eh lupe nk ckp,, selain me n nawal, kak ila pun join gak ( katanya laki i keje).. ok i paham! kitaorg bejalan melihat gerai2 yg ada.. sgt takde mood nk suping, sebab kepanasan.. last2.. kitaorg g gerai mknan tuk mkn.. thank cik nawal belanja i mkn char kuew teow yauyau.. ok pas mkn bajet nk jalan2 kuruskan badan,. tp hampeh sumer.. hujan pulak turun dgn redha nye renyai2.. menandakan.. mari2 kite balik..


balik silap time.. jem sgt2 rasa cm nk amek roti sapu jem tu atas roti dannn makan! (intonasi bc seperti iklan biskut oreo, ok). nawal ajak g check in hotel equatorial, bangi.. dekat jah dr UKM, 10 mnit je smp. tp nasib tak terlajak bajet cm nk g warta, drive speed 100km sejam...hahhaa.. orait ar tuh.. janji dh check in.. pas check in.. kitaorg pun ape lagi.. bergambar la.. hotel ini sgt sesuai tuk buat outdoor session photografy tuk wedding or etc. kerana scene die sgt cantik.. lagi2 berada di atas bukit bangi. ( hohoh. bagi nama bukit sendiri)..


words cannot describe lebih2.. so, i sidai2 gmbr sedikt sebnyk tuk mendescribe tersgt la cntik scene hotel tersebut ( utk tempahan, sila hubungi hotel)..:)






~~ tgk tuh tgk tuh,.. cantik tak?? hoohoh.. ape yg cantik ntah:) kami berdua:) yeah..its rite!









~~~ jgn nk komen i gemuk or ape.komen itu tidak diterima.. i suh komen pokok kelapa diblkg kami tu jah..




~~hohoh..jgn tiru my aksi..n jgn peduhlik ape i buat.. aksi apekah itu, sendiri tak tau.. but c.. di bwh itu adalah padang golf yg terbentang luas


ok enough.. i nk sidai gmbr lain lak.. tp jap lagi..rest jap:)


maap ibuk semua. pemandangan yg sgt santek itu, tidak digambarkan melalui gmbr yg diupload, sebab nye bukan i yg snap gmbr nih menggunakan harta i, tetapi ni sumer gmbr bluetooth dr hp kak ila.. so, i tak amek sumer gmbr.. lagi satu pun, malas tunguu proses upload yg lama nih... so, dpt sidai empat buah gmbr je.. ingat pesan ayah! jgn komen lebih2 erk.. erk..erk.. ohoho.btw. mmg cantik.. tak caye, pergi tgk sendiri.. get the feel by ur own:)




hari ini 18 ogos bersamaan 27 sya'ban...


kelas sumer dibatalkan..sebab lectr terlibat konvo.. so, kelas batal, i smp UKM kul 1ptg.. terus ke fakulti tuk berjumpe kak ila.. merangkap senior master ku,.. konvo dh die:) adik junior ni insyaAllah tahun depan.. tahniah tahniah!! pas bunge then bergmbr, then, usha2 adik2 jap.. then berjalan kaki ke fst. ( bajet exercise) tuk bertemu riena, sebab dh janji ngan die nk g pesta konvo. aishkkkk.. asyik berpesta je aku nih:'''' jalan2.. smpt suping mcm2 ade.. sebab cuaca best hari ini.. last dh tibe gerai last.. hujan pun turun dgn lebatnya. menandakan..mari kite balik.. huhu.. i mintak riena drop kat dectar sebab nk jumpe cik cilut..n nk bersuping bunga bungaan tuk kawan2.. ( nawal n yana).. eh tp bunge nawal aku beli kat sg buloh.. yana aku beli kat pesta konvo.. so, nk beli bunga ape lagi.. eh tak, sebenarnya nk teman cilut beli katak kegemaran die tuh.. krook krroookk...hhhaa. cm bunyi ayam jah:) orait.. malas dh la nk describe citer seterusnya.. tgk gmbr je la ek..


i sidai gmbr je nih.. tp jgn keciwam cm tgk gmbr tadi lak. kata gmbr buleh describe segalanya kan.. so, ni mmg gmbr buleh describe segalanya, coz nawal n yana mmg dh konvo:)



~~`hoho.. maap.. bagi merasakan suasana konvo di UKM dulu~~

~~~kami berempat..




~~` me n mek nawal..

~~~siaran ulangan:) cuma + cilut.. kami



****ape2 pun yg berlaku di sepanjang 2 hari yg lalu.. sy tetap sy, aku tetap aku n me is me..hohoh.. tiada yg berubah.. cuma mungkin hati dan perasaan itu berubah..itu mungkin terjadi..:) n malas nk bebel byk, nnti ade org malas bc entri sy... down jap die ckp cm karangan sastera..hoho.. tp takpe.. janji happy:) *___*.. kepada yg berkenaan..sila PM sy secepat mungkin kl nk komen...hoohh.. no need to mention her name:) hahaha.. kang ko fames lak kat blog aku.. mane buleh,,aku jelezzz.huhu.. c next ya..




Image Hosted by ImageShack.us






































Wednesday, August 12, 2009

I tak suke T____T

tetibe terasa nk bg sumeting kat lectr i.. sebab membatalkan kelas setelah kami sumer mahu melangkah masuk ke dlm kelas tuk menimba ilmu... sgt dramatik kisah hari isnin lepas.. membatalkan kelas dgn secara tetibe ade tampal notis depan pintu, setelah hampir setengah jam duduk di depan kelas, malah tidak perasan langsung kehadiran notis yg mengatakan "kelas etika alam sekitar dibatalkan pada hari ini".. sgt gerammmmm.. Prof hadi, u kena membelanja kami mkn kfc.. hohoho.. sebab buat drama last minute.. i tak suke!..haahahha.. n i nk bg u bunga sebab u jadi pelakon drama pembantu plg hebat setakat nih..terima la bunga ni dari sy.. huhuhu.. mahal i beli nih.. kongsi2 ngan kosmate.. gituuhh..tp prof i sidai gmbr bunga jela.. bunga real takde la nk bgnya..





orait.. next week minggu konvokesyen di UKM.. kawan i ade 3 org yg akan berkonvo pd tahun ini.. opsss silap cmpur senior sorang.. senior master i.. so 4 org la.. berhajat nk bg sumthing pada mereka.. tp tak tau nk bg ape.. weekend ni akan memikirkannya.. nawal, ko bgtau aku tarikh ko konvo biler?? selasa kan?? yana sekali ek?? ken ari sabtu.. kakak senior konvo biler ek?? selasa jugak kan. orait, i buat tarikh sendiri nih, selasa sumer.. so senang sikit, ari selasa je..:) tp rasa betul dh tarikh depa konvo nih..tunggu aku kat gong besar after korang konvo... alor la.. mesti korang konvo petang kan.. adehhh.. sebelum masuk dewan..jumpe i dulu ye kawan2..



okies... i nk citer pasal keadaan semasa skrg yg berlaku di dunia..cewahh.. dunia, bajet nk global jah.. virus yg satu nih sgt2 tak dpt dikawall.. mungkinkah dunia dh akhir zaman, byk sgt perkara2 yg berlaku.. baru 2 3 hari lepas, berlaku gempa bumi di Tokyo.. jerebu di malaysia pun teruk akibat pembakaran sgt2 terbuka oleh petani2 di sumatera..i pakse u berenti membakar skrg... jgn pk diri sendiri je.. pk org lain jugak.. melanjutkan cerita pasal H1N1.. my sis satu family dilanda gejala demam, selsema n batuk n sakit tekak.. sgt mentakutkan... but early prevention mmg sgt2 diperlukan kl dh jd cmtuh.. sgt kesian tgk my niece demam. batuk n selsema. she also tarik2 rambut semalam. bajet cm sakit kepala.. my nephew yg duk langkawi pun , demam. muntah2.. i rela lagi kl org besar kena, i tak kesah sgt.. tp kl budak kecik yg tak pandai ckp, tak tahu pape, kena. mmg sgt kesian pada mereka.. kl buleh nk suh penyakit tu pindah kat mak ayah dorang.. taknk lak pindah kat i yeah...*....* orait..aunty nye merelakan juga..pindah la kat i.. i rela, i rela... so skrg... kena la menjaga kesihatan sgt2.. jaga kebersihan.. beli sabun dettol yg tuk handwash tuh.. basuh tgn sentiasa.. even kita tak main pasir pun.. ( dh tua2 pun nk main pasir lagi ke)..sgt2 tak malu... hehehe



jika ditakdirkan aku menjadi angkasawan.. cewah.. teringin giler nk dok angkasaraya..aurora aurora,, i br tau ade satu lapisan angkasa nih bernama aurora.. tmpt berlakunya pancaran cahaya yg kite dpt di bumi skrg nih.. ok i tak paham kuliah ape i bg ni:) i baru belaja smlm.. tetibe terus nyanyi lagu aurora estranged tuh.. hahahah.. lawak giler.. aku smbung ayat jika aku ditakdirkan... akan aku lakukan sesuatu utk kebaikan sumer org, bajet cm bidadari, blink blink je terus bertukar cm power rangers lak.. orait.. dh start merepek.. berhenti skrg nurul hajar! T____T.. tp...apakan daya... aku hanya insan biasa, makhluk Allah yg tak punya ape2.. tak buleh pun nk blink blink bertukar sumer tuh.. power rangers tu pun, tipu sumer nya.. jgn caye.. *masuk topik merepek blk.. maap..*

moving on.. pedulikan angan2 org itu...
org itu mmg, tak habes2 berangan.. i ckp kat u yg berangan yeah.. bukan i.. haha. mentuduh org lain yg tak bersalah n tak tau pape..*---*.

ni... no komen~~~`




Image Hosted by ImageShack.us

Sunday, August 09, 2009

Weekend yg ditunggu tunggu kah??



biler weekend tibe.... sumer org akan berasa seperti hari weekend adalah hari utk beristirehat bersama isteri..bg yg ade isteri je ek.. yg takde jgn pasan cm de isteri..juga beristirehat bersama family, ibu dan bapa, adik beradik yg lain..utk yg belum berkahwin..pasti akan ade satu planning kemana saja di serata Malaysia ini buleh dilawati dikala2 weekend begini... but then, bila menjelang je hari isnin.. pasti yg akan ramai memalaskan diri utk bekerja.. kerna yg pastinya.. tak puas beristirehat..hoho.. senang citer cmni la.. berenti je keje, duk umah, jd surirumah sepenuh masa..kepada yg dh berkahwin sahaja kata2 ini ditujukan..i rasa lebih baik kita dok umah, setiap petang tunggu suami blk, dok depan pintu, tersengih2.. kunun cm memberikan n bertunjukkan kebahagiaan buat suami. penat blk keje, biler nmpk isteri tersyg tersenyum kambing tp ikhlas yea.. pasti ilang segala penat suami itu..yehaaaaa... cmtu lah kot dlm hati berkata2.


now, aku ngah berpk nk tulis hape sebenarnya kat blog nih.. jap, pk pk ..ermmmm

.


.


orait... aku takde benda nk citer pun.. hohoho.. baik takyah citer kan...pe ntah.. tak pham sy.. tp takpe, dun worry kawan2... tetibe teringat hagemaru.. lama tak tgk.. sok pg nk tgk hagemaru..jom if ade sesape nk join.. ecehceh.. takyh hipokrit la kata taklayan katun2 nih. okies..mengaku skrg sumer yg katun tuh buleh buat kite lupe kejap dunia kite sebenar.. i means, kite buleh melupakan kisah2 yg menganggu hidupp kite, hape ke.. bukannya bermaksud lupe dunia smp tak smyg ke ape.. tu bukan, tu bukan.. smyg jgn tinggal. even anak buah aku yg berumur 8 bulan tuh pun smyg, inikan kite yg dh tua bangka nih.. okies.. i bukan masuk bakul kat i yeah, i tujukan tuk org2 warga emas diluar sana.. contoh je nih.. sebab nk bg sedap hati mendengar:)




hari weekend begini mmg sedap tuk berjalan2 mkn angin.. but secara jujur nye nk ckp la.. no money no jalan2..hahah.. ni mmg jujur betul.. takde selindung2 dh.. tp kan, aku lebih suke berjalan2 time weekdays not weekend.. sebab org tak ramai, sumer bapak2 ibuk2 bekerja.. tinggal la anak2 seperti i ni,,.berjalan2 cari makan.. bercakap pasal jalan2, aku teringat..baru ni aku de bwk anak buah aku berjalan2 ke suping kompleks.. disebabkana ketidaklaratan makcik nye mendukung, aku pun letak la die dlm stroller.. err. err. err... kl org tgk mesti tak caye yg die tuh pompuan, sebab sgt naughty yea.. die buat stroller tuh cm kereta.. merangkak dlm stroller tuh. bajet cm stroller die tuh sebesar kete bajak kot.. ( aku bg cuntuh yg membuatkan uolz berpk.. y lori bajak??? y? Y?.. ) hehehhe.. cuber uolz tgk gmbr ni yea... u olz nilai la betapa lasak nye maysaa damia ini yeah.. i nk bg simpulan bahasa lagi,, like mother like daughter.. orait.. i reka je.. sila mentengok pic2 ini yeah.. nurul hajar nk tamatkan dh sesi latihan hari ini.. pasnih kite bersurai..





~ girl ini sgt hebat.. pasan la tp.. buat stroller jadi kereta:)


~ ni die sempat pose smile lagi kat jurukamera.. aku down jap tgk die sgt lasak,, rasa cm nk cubit je..
gmbr2 lain sila rujuk di facebook sy..bg yg ade facebook sy jelah buleh rujuk.. yg takde bercerai smp disini je la kite yeah..
Image Hosted by ImageShack.us

Wednesday, July 29, 2009

Ada orang

post dibebel : 30 Julai

salam sumer.. ecehceh.. smlm merangkap mlm tadi aku disuruh tuk menghupdate blog aku yg santek nih.. hohoh.. berguling tergolek2 die merayu suh aku hudpate.. ( huit. penipu!) motipp sgt kul 1pg nk suh hupdate blog, wahai adik hoi.. kompem ayat tulis cmnih ha.. ;k[ijfdfnjdajdjfjfawrt.. orait,tak paham kan.. ha...tu la.. nasib aku tak hupdate blog nih mlm td.. cmtu la gaya aku akan tulis.. hoho. punye la ngantuk ek.. ditambah ngan mata dh blink blink blonk.. lagi ar bertambah2 kata2 yg tidak sihat utk dilihat.. hekhek..so, aku pun ckp la kat die, esok kakak hupdate yea dik, n sok jgn lupe dtg baca.. (bajet blog nih cm pengumuman penting yg ditampal didinding di kolej, huyooo. takmo takmo dianggap begitu) n aku siap bg warning lagi kat cik adik sorang nih.. pastuh komen byk2.. smp puas!! selagi tak puas komen, jgn mudah kata "ah, mek down". itu salah, itu salah.. ayat yg betul.. hahahahahaha.. (aku dh gelak dulu dh.). "ah, mak down"..huhu.. seswai tuk cikgu ally:)


orait..mengatakan isu semasa skrg..ape ek?? huhu.. okies, i get it.. penularan virus selsema babi.. ( takyh tapis2)... yg popular dgn nama Influenza A H1N1...arituh aku blk dr kelas.. komuter smp kat stesen serdang... terkexut aku tgk bebudak berlari2 berkejaran ( sgt tipu) bwk beg blk kg besar2.. ntah isi apenye ntah.. gigih nk masuk komuter... huhu.. serius ramai... aku pun membuat la andaian.. agaknya.. UPM nih tutup kot.. orait tak nk citer pnjg.. last2 blk umah, tgk berita.. mmg pun UPM diarahkan tutup.. sebab ade kes studen positif ganja.. ( haiyaaa.. bukan2. typing error.. positif H1N1.. so biler tau tuh. dlm hati terdetik.. biler lak UKM nk tutup????? tp bile pk2 blk, selagi tak bahaya.. jgn tutup,. nnti mampus nk ganti kelas.. silap2 aribulan, cuti raya die tarik.. jd maknanya, cuti raya sekejap je la.. takmo lagi! so, UKM sekarang sedang berusaha gigih tuk mengelak drpd penularan virus ini berlaku.. chingsek chingsek.. korang jgn mkn makanan haram tuh ek.. puasa sementara waktu.. pdhla.. takde kena mengena pun ngan binatang haram tuh..:)

orait.. aku mlas mencerita pasal virus tuh.. serius malas.. cuma kita berjaga2 la kan.. kl g tmpt awam yg ramai org.. cm g Sogo kan.. org kan ramai lagi2 dan lagi tgh sale nih.. so, pakailah penutup mulut tuh.. even menyesakkan.. tp kena pakai gak.. tak kira, aku suh pakai gak.. pakai skrg.. g cari skrg! :)

huraitt.nape mata aku nih ngantuk je skrg.. masalahnya tak lewat pun lagi. yeye la kot kl nk bg signal kat aku pon.. nih tgk.. smbil taip nih. ,mata aku dh jadi kelip2 cantik cm kat Kg kuantan.. hhaahh.. aku buat kelip2 famous..pasnih kelip2 kena belanja aku air laici..:O)


okies. dokies.. aku tidak mampu tertahan lagi.. sok aku takde kelas.. n sok akan bermula satu misi baru dlm hidup aku.. hahha.. sok aku nk g beli cat.. aku nk cat bilik tido aku.. n td.. aku n abah n mama, ke kedai perabot mencari katil baru utk aku.. ahaha.. bajet cm nk kawin je kan.. so, esok aku nk kemas bilik tido aku... heuuu.. sgt2 tak sabar.. nk raya bilik tido pun raya gak... ( ko raya dlm bilik ke cik nurul hajar hoi.. ) hahaha..


lestari na yo salam ku.. bermaksud: panjangkan salam ku ya.. bermaksud lagi: sampaikan salam ku ya:) yeahhh.. berhasil jua akhirnya kata2 yg aku nk ungkapkan.. eh, silap.. nih aku baru belajar.. kes nya kelas ekonomi alam sekitar.. tp belajar bahasa indonesia.. seronok lagi:) sebab lectr aku yg tak kedekut senyum tuh, (smpkan die masuk kelas, die pndg studen, then die senyum tanpa berkata sepatah pun.. ) sgt tak teruja disitu yeah.. die la yg ajar kitaorg.. die mix indon.. so, biler die bercakap bhs monggris ( english) kitaorg jd tak paham. sebab terover baku nya.. ishkkk..

hohoho.. dh la.. aku penat la.. nk p tido.. cikgu ally.. nah hambekk.. dh hupdate dh.. bc puas2.. selagi tak bc puas2, jgn komen ( ho, jahatnya aku)...pk2 kan lah wahai sumer.. sape yg mendengar?????


Image Hosted by ImageShack.us

Saturday, July 25, 2009

Roda putar putar

post ditaip pada : 26 julai jam 0218 am

salam..orait...dh lama rasanya tak hupdate blog ku ini..dari jumaat yg lepas sehingga hadirnya jumaat yg baru... yoooo..lama dh tuh... agak seminggu gak.. al maklum la.. penat dh nk ulang byk kali.. pabila hari2 penulis dipenuhi dgn kelas n bebel2 supervisor.. pabila supervisor mintak g fieldwork...warghhh..time nih plg sonok , sebab leh g jalan.. collect data then dapatla gaji sikit...dpt la duit..( Dr, pasnihjgn lupe ajak sy g field lagi ek)..so hobi penulis skrg adalah menghonline shoping..sgt serunuk yeah...pilih2 brg ape yg nak... then nnti smp la pos ekpress tuh ( bajet cm brg tu free jah, n bajet cm online butik tuh aku punye la).. harus lah kena bajet.. baru leh jadi manusia yg gemilang n cemerlang...:)


hohoho... bercerita pasal online shoping.. tetibe skrg aku teraddicted ngan benda alah nih.. terasa cm takyh nk pk2 nk g suping katne..klik je sumer kuar..takdela sumer kuar... kena pandai cari la...tipu kl sumer kuar... kena la klik kat button yg berkenaan.. haiyaaa.. terasa cm malas lak nk menulis... sebab ari nih sgt kepenatan... penat nk pk mcm2, penat nk kena buat keje mcm2... tu sebab sgt kepenatan... so sory la, kepada sesape yg sy berjanji nk berym bersama mereka, tp sy online lmbt....yg penting, sy tnggu kewujudan kamu di ym bila2 masa je..ari cuti sabtu ahad nih, kompem 24 jam aku online.. so buleh la kite story2 ek ...


bercerita pula mengenai dunia canggih skrg nih kan.. sekali bile pk blk..lebih baik takde benda nih sumer..sebab benda nih la yg memberi masalah dan mencetuskan perang dunia ketiga kepada si pengguna2 yg setia...hohoh..(motip perang dunia ketiga... like2 je pun perang tuh).. bukan nye baling bom bagai.. mati nk kena masuk penjara seumur hidup kah?? sesape nkn rasa, silakan la.. acu cubo try test.. :) kompem menyesal tak sudah pasnih..



orait,...malas2 nk taip pun.. berperanggan2 gak nurul hajar hoi... orait bukan malas nk taip, tp malas nk buat bahasa2 cantik nih.. kang aku buat kang, ade yg terasa. tu payah tuh.. tp tu la aku dh ckp, nih hak peribadi aku...so, pedulik hape aku...aku nye blog... kl nk terasa buleh gak terasa.. tp cukup la ape yg aku dh rase... masinnnn sgt weyh.. ( serius nurul hajar nih kena sakit meroyan..jauhkan, fuh fuh)yelah.. hidup ini macam roda..sekali kite berada di atas, kite rasa bahagia sgt..tp bile tibe masa kite berada di bwh..kite akan rasa sedih sgt.. but, ni lumrah kehidupan.. mcm2 mane pun kite takleh lari.. once kite dh buat org lain sakit hati, org lain rasa di aniya even kita rasa tak, kena terima la pasnih kite akan rasa jugak.. so benda nih tak g mane.. p mai p mai tang tu gak.. so, tak gune pun lari2 jauh,.. kite stil berada di planet bumi yg cantik ciptaan tuhan nih.. lain la kl lari ke planet marikh ke, pluto ke, jauh betul nih.. ( start merapek dh) :) so, kesimpulannya yg nk diperkatakan pada pagi ini yelah... jgn la kite terlalu berseronok dgn kebahagiaan yg dikecapi, kerana kebahagiaan yg diperolehi itu hy sementara.. kenape kite perlu sgt mengejar kehidupan dunia, sedangkan kite tak pernah fikir kehidupan di akhirat mcm mane ,..n even kite tahu dunia ini hanya sementara n pinjaman saje...so,.. mari2lah pegi mintak maaf jika ade rasa buat silap ngan kengkawan.. n bertaubat la pada tuhan, jika ade rasa buat salah ngan tuhan..kompem hidup kita akan diberkati hendaknya..aminnnn

k, salam sumer,,penulis agak2 mengantuk dek penangan ubat selsema.... k.. ciow..


Image Hosted by ImageShack.us

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...