Friday, November 27, 2009

kesyahduan di mlm raya...

salam aidiladha wahai sumer bloggers n pengujung setia.. besok kite bakal menyambut hari raya korban.. excited?? not?? tu terpulang pada individu masing2.. ade yg blk kg, selamat pulang ke kg.. sy tak blk kg.. bcoz mmg selalu sy tak blk kg kl raya kurban.. tajuk di atas mengkisahkan serba sedikit dugaan kehidupan skrg nih..mmg betul org ckp, we must make our own decision, don't lets others do that for us.. so kl rasa taknk, ckp taknk.. jgn diam membisu, membuatkan org lain akan amek peluang yg ada, then org tuh akan buat keputusan tuk kite.. jgn jgn jgn.. nnti menyesal..

so, mendescribe tajuk di atas, sebenarnya belum terdescribe lagi. but.. sy bertumpang bersedih ngan one of my fren ni la..kesian sgt.. tp kenape ek, kenape ye, kenapa ya?? kenape kenape kenape benda ni terjadi ya.. sy pun tak paham.. kl u all dh ade sumone,sumeone yg membahagiakan u.. sumone yg dh u buleh hidup ngan die dunia akhirat.. plez la terus terang kat org tuh,tak payah la berdalih mcm2.. pernah dgr tak kata nih, what u give u get back, n one more, what goes arouns, comes arouns.. jgn la buat org tuh terkapai2 tertunggu2.. sgt kesian kat kwn sy nih.. biler die mendapat tahu, yg lelaki yg die minat nih, dh kawin.. tau pun bukan dr lelaki itu, but dari org lain.. n biasa la kan, zaman skrg, internet buleh dikatakan penyebar berita terhebat.. so, cmne pun takleh nk sorok.. kena terima kenyataan yg one days org lain akan tau u nye status.... sedih sgt2.. opss.. sy tumpang bersedih je yea.. kesian..

mmg kesian.. sy ckp kat die, takpela, mungkin bukan jodoh ko ngan die.. terima kenyataan n let go.. lupekan, n Allah mungkin akan bagi yg lebih baik utk kite.. rite dear.:) mari senyum n bergumbra sumer.. hahaha... then, sy sempat lagi berpesan padanya, cewahhh bajet ko kaunselor sekolah nk berpesan bagai..haha. tidak mengapa.. sharing is caring, rite? sy berpesan, jgn main bunga api..hohohohotidak tidak.. bukan bukan,. sy berpesan.. jgn menangisi benda yg kite tak pasti, so, biarkan je, mungkin ade hikmah di sebalik ape yg berlaku.. wah,, pesanan tuk diri sendiri jugak nih.. n kepada sumer yg membaca.. jgn biarkan hidup anda diselubungi, misteriiiiii..yezzzzaaa zzaaaaa...

tp cube kena kat aku kan, perkara cmnih,.kompem aku nangis sebulan..hahah.. sumpah geli nk nangis sebulan.. tp tak apa.. percaya pada Allah yg maha Kuasa kepada hamba2 nya.. n kepada sumer diluar sana sekali lagi cik kaunselor nk berpesan nih,,, layari rumahtangga anda dgn penh kebahagiaan. n penuh kasih syg.. jgn biarkan ia penuh misteri...sgt miracle ayat..huhuh..

salam aidiladha sumer.. ampun maaf dipinta jika tersilap tutur kata sy sepanjang sy berblogging.. bukan niat nk mengguris hati sesiapa, cuma kekadang niat nk bg org tahu yg kita tak suke.. tu je.. salam sumer...

1 comment:

aishah~ said...

ja, korang kuar x ari selasa ari tu? slmt hr raya aidiladha ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...