Thursday, August 27, 2009

Mega sale....merdeka... jln TAR???

hari hujan yg turun sgt lebat di ptg hari tadi sgt menyejukkan suasana malam2 begini... ( nk try buat ayat novel tp tak jadi) hahah... sumpah geli pulak rasa jiwang2 nih.maap.. erm.. bulan puasa biler ade kelas, mmg terasa kepenatan melanda diri... hari ni dh hari keenam umat Islam berpuasa, sgt pantas masa berlalu seperti Roller coaster kaedahnya...contoh sgt mengarut smp ke Genting Highlands..

hari ni sgt penat, tp i rasa minggu depan lagi sgt penat, cewahhh,. cm de sense lain lak leh rasa kejadian yg belum berlaku.. hahha.. anugerah anugerah! seyes, patutnya ckp, bakal penat lagi teruk, i nk bg reason nih.. sebabnya, kelas i hari selasa dpn dr kul 10pg till 6 ptg.. giler per.. ni sumer angkara kelas ganti yg tak berganti2 lagi, so, nk rushing punye pasal, studen jadi mangsa.. tp nak citer best ckit, tolak penat ckit, i de rest dr kul 12 till 4.. so, ok la... tp lagi, kelas smp kul 6 tuh i tak puas hati ckit.. sempat ke nk blk umah, berbuka.. ini telah memberi reason kepada sy tuk mendrivekan diri ke sana pada hari itu.. tp lagi, i skrg mempunyai perasaan yg sgt malas tuk drive kete jauh2. plg jauh setakat stesen komuter sg buloh, ok lagi.. lebih dr itu, mmg sgt malas tak terkata dh..seyes sgt tak terkata.. tak tau nape.. mayb biler penat so jadi malas.. haha... baiknya reason aku bg!

sekarang ngah mega sale.. masyaAllah..best nye kalau dpt shoping.. weekend nih cm nk try bodek2 abah...hohoh..mari2 shoping baju raya,.. 31 ogos dh abes megasale.. so, nnti mesti mahal biler dh takde sale.. hahha.. sale sale.. jom g sogo.. pe yg best kat sogo tuh?? tu aku takleh jawab kl de pertanyaan cmtuh kedengaran di telingaku.. payah la nk ckp, sebab tak pergi kan. so kl nk tau mesti ar kena pergi.. hohohoh.. nmpk sgt nk pergi.. nk g Jalan TAR~~~ mari2 ( dlm mode tak sbr2 nk soping)..


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++----------------------


adakah anda punyai semangat kemerdekaan negara yg ke-52 dikala puasa begini??.. adakah adakah?? at least takde smgt pun, but, kenang la jasa2 mereka yg jadikan Malaysia nih merdeka tuk rakyat nye hidup aman, tenteram n harmoni. takde perang2.. bersyukur anak2! kl tak mau letak bendera Malaysia, mulut jgn la dok mengata mcm2.. dek kerana ko tak suke pemerintah tuh, so ko taknk letak la.. mmg tak sekolah.. pergi dok sana jauh2,,jgn dok kat Malaysia ni ha! (emo jap, biler tgk berita, de lagi manusia cmnih)..ko taknk letak,ko dok diam2 situ dh la, takyah la nk buat propa mcm2....adehlaaa...

Salam kemerdekaan buat sumer..n salam ramadhan juga::)..

1 comment:

aisya said...

saya nk conteng! huhu

aku x lrat nk shopping, nasib baik dah tempah baju ry awal. hehe

eh. nape emo sgt ni? relax2.. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...