Friday, February 27, 2009

Ape nih?????






Akta apakah ini??? kenapa aku kena buat ulasan pasai akta nih.. prof madya shamsudin sohor.. i tau la u lect undang2, tapi takan la suh aku baca akta setebal 89 muka surat nih..haiyaaaaaa..pastuh kena wat ulasan..

Assigment, assigment...redha je la....lumrah kehidupan student master kut.. first time aku baca akta nih..cm ala peguam dh aku nih..akta pengurusan sisa pepejal dan pembersihan awam 2007 Akta 672..baru lagi akta nih..sebab ade jabatan baru ditubuhkan bersempena akta ini diwartakan..untuk memastikan sumer sisa pepejal yg dihasilkan oleh org awam diuruskan dgn betul...wohoooo...ulasan of coz kena 5-6 ms, baru berbaloi ngan tebal akta nih...

tp takpe..keluh pun tak guna..yg penting aku akan berusaha tuk mengulas nye cm pengulas sukan berjaya tuh..AKU GIGIH demi segulung ijazah sarjana...:)

Assigment kedua...aku kena pergi jumpe pengurus kilang...maksud nye aku kena g cari kilang yg dpt certificate ISO terbaru iaitu OHSAS.. yg bermaksud Occupational Health n safety Assessment series 18001 : 2007.. ni adalah ISO terbaru yg perlu diperolehi oleh syarikat2 berdaftar..gituhh....wat research pasal ISO...huhu.. assgmnt ini dibawah subjek Sistem Pengurusan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan.. Dr kadir adalah pensyarah nye.. Dr yg sporting giler:)




Assgmnt ketiga...hhehehe...arituh aku ade g tgk video bertajuk The 11th Hour..hohoo...aku tak paham ape org yg diinterview ckp sebabnye aku tak dgr suara dorang...so..aku tak tau cmne nk wat assgmnt nih..

Assgments keempat.. dlm proces tuk memberitahu aku tajuk assgmen itu...so next week aku dpt nk kena wat ape..so,bersabar wahai nurul hajar..aku down jap..byk giler keje nk kena buat..but..Aku GIGIH.. bak kata adik2..kena GIGIH...

Time dh malas n takde mood dh nk buat..pe lagi..baca majalah or internet lor:) takpun tido je..



~bestnye tido cm anak sedara aku nih..takyh pakai bj pun..hohoho

Wednesday, February 25, 2009

Presint 14..putrajaya..

hehehehe..arini aku gumbira sebab aku menggatai g alamanda ngan kak ila merangkap senior aku di hari tghari yg panas terik dgn menaiki kereta ku yg juga dipandu oleh ku..

tgh2 drive..tetibe aku rasa cm pelik giler ngan clutch kete aku.. nape die berbunyi ek..n otak aku terus memikir dan memikir sehingga lah aku mendapat jwpn bahawa ni mesti angkara dorang pinjam kete aku ari tuh..main redah je bwk kan even tak reti bwk sebenarnye...uishkkk geram aku..patut la kaki aku sakit biler tekan clutch yg dh tak besh cm dulu..

k lah bercerita blk pade citer asal..emmmm..aku mmg berhajat tuk membeli sebuah kasut..hohoo..n sekeping bag..tuk ke kelas atau berjalan2 cari pasal..aku mmg suke pada kasut sehingga kan mama aku akan membebel kl aku balik umah, bwk balik kotak kasut yg baru dibeli..aleh aleh...mama aku pakai gak kasut aku suatu hari nnti..:)kan mama kan???

jalan punye jalan...aku masuk NOSE, aku masuk VISS..sumer aku tak kenan..nape ntah..aku dh agak2 malas tuk mencari yea wahai kak ila..last2 dlm perjalanan nk cari store Big Apple aku ternampak VINCCI..aku pun pe lagi jerit kat kak ila...kakak!!! jom kite masuk tuh... belek puas belek, letak balik..test sikit..last last aku beli la sebuah kasut nih..ngehngehhh..



Emm..dh dpt kasut..pe lagi ek..cari beg la plak...kat Nose tadi aku belek gak beg,,tap cm tak berkenan...jalan n maju kedepan..aku jumpe stall jual beg kat tgh2 tuh...aku pun tersengih2 melihat sekeping beg nih.. cantik n aku mmg nk cari beg kaler putih..tp beg nih tak putih sgt...cm pearl white gituhhh..:) n nilah melayang duit aku tuk membeli beg nih.,tap takpe..jangan mengungkit nurul hajar..tak baik...weeeeeee


~huh..gmbr tak clear sgt..maap

kepada adik2..jgn marah kat kakak mu ini kerana pergi bershoping tidak mengajak kalian...hukhuk..



Monday, February 23, 2009

~ KaPreZA 09

yehaaaa....selama 3 hari karival berlangsung di Dataran Panggung Seni UKM, KAPREZA 09 atau Karnival Premier Zaba 09 berlangsung dgn jayanya..tahniah buat adik2 Jr ku sekalian..uolz 'kendu'...huhuhu..:) dan selama 3 hari jugak aku menetap di UKM untuk memberi sokongan penuh kpd adik2 yg tersyg..:)

Macam2 aktiviti berlansung sepanjang 3 hari karnival ini dibuat.. dengan keadaan cuaca pada paginya sehingga ke jam 3 ptg yg sgt panas terik selepas itu hujan turun dgn lebat sepanjang 2 hari program, namun semua ni tidak menghalang dan menjatuhkan semangat semua pihak tuk menjayakan karnival ni.

Bertemakan "Mencipta kegemilangan", KaPreZa 09 mmg vogue abis dgn Sprint Test nye, Autoshow nye, Motorlicious nye, Bintang kecil yg menyebabkan aku menjadi juri untuk pertandingan nih...heheh.., forum perdana la, ape lagi ek.... haaa battle of the sexes yg menjadikan aku seorang penjaga checkpoint terakhir.( hukhuk.besh giler buli peserta), pertandingan mewarna, Zaba Starz, Bayi fotogenik..n byk lagi la...

N pabila segala program terlaksana, tibe mlm penutupan sebagai mlm yg akan menjadi kenangan sampai bile buat adik2 sekalian... penat lelah, jerit pekik, marah suke semua org akan dikenang sampai biler2...n congratz to all the AJK n majlis tertinggi KaPreZa 09 kerana uolz mmg 'kendu'...hehehe.. tahun depan adik2 jgn lupe buat lagi vogue ek...biar semua org jelous..yuhuuuuuu...

Ni antara gmbr2 yg aku sempat snap buat kenangan adik2 sumer:)




~ ni gambar time AUTOSHOW...kete ni sumer menang..
Ni adalah video yg menarik ek..kl nk tgk video nih, pause dulu lagu kat My Lovely Bear tu..sebab nnti tak dgr suara video nih...oraitt..selamat menuntun:)
video
~ adik nih Idola kecil Tv9, masuk jd peserta Pertandingan Bintang Kecil

video

~dikir barat di majlis penutupan ~ lagu bertajuk SAVE GAZA

Friday, February 20, 2009

~Sekali Ini Saja~

Lagu pilihan ku buat kali pertama post di blog ya wahai kawan2... hayatilah lagu ini ya..

Bersamamu kulewati
Lebih dari seribu malam
Bersamamu yang kumau
Namun kenyataannya tak sejalan

Tuhan bila masih ku diberi kesempatan
Izinkan aku untuk mencintanya
Namun bila waktuku telah habis dengannya
Biar cinta hidup s’kali ini saja

Tak sanggup bila harus jujur
Hidup tanpa hembusan nafasnya

Tuhan bila waktu dapat kuputar kembali
Sekali lagi untuk mencintanya
Namun bila waktuku telah habis dengannya
Biarkan cinta ini (biarkan cinta ini)
Hidup untuk sekali ini saja

Tuesday, February 17, 2009

againnnn..tag

Wuahaaaa..aku di tag oleh Jr. mell yg kurus n achap yg montel.. i jawab yea adik2.. dgr nih...:)


Describe 10 things about the person who tags you.

1. dua dua merupakan junior ku

2. dr segi fizikal, seorang gemuk n seorang lagi kurus.. ( teka la ek sape gemuk sape kurus)

3. sorang dr fpi (alim la sgt) sorang lg dr fst.. (stat sgt)

4. sorang lahir pada tahun 1987 n sorang lagi pada tahun 1989 (budak lompat katak)

5. sorang anak tgh n sorang lagi anak bongsu ( ni mmg manja giler)

6. sorang memegang jwtn as Jaksa Zaba n sorang lagi Penyebuk dlm Jaksa Zaba

7. sorang tido berdengkur n sorang lagi suke tido terkangkang...hohoho...cm aku tau je

8. sorang pandai main boling, n sorang selalu duduk tgk kiteorg main boling

9. mereka merupakan ahli majlis tetinggi persatuan KEPONZA..tahniah uolz

10. mereka sgt suke mengumpat..hohohoo..tul kan kamu kamu???


Describe 10 things about you

1. name :- Nurul Hajar Razman

2. lahir : 23 april 1986

3. tinggal : Sg buloh, selangor

4. jantina : aku wanita punya hati nurani...

5. minat : pada alam sekitar yg tenang dan damai

6. blaja : sarjana pengurusan persekitaran

7. mkn : tomyam

8. minum : teh O ice lehmau.. (sedap.. sedap..)

9. menci : benda yg kotor..

10. mood : penat + mengantukkkkk..nk tido..gdnite


Choose 10 people to be tagged and list their names
-
kepada kengkwan yg nk jawab tag nih, silakan...dialu-alu kan..tq kepada mell n achap kerana menambahkan kerja ku.:)

Monday, February 16, 2009

Pengembaraan ku ke Negeri darul takzim....

13 february 2009
0800
~bergerak menuju ke johor bharu..

1310
~Sampai n check in hotel di skudai

~g mkn tghari kat skudai parade

1600
~ tido di atas katil dlm hotel..besh2...

2000
~ bergerak ke site tuk collect 1st data tuk mlm hari...

~ berpusing2 di sekeliling kwsn nusajaYa yg boler dikira amat menakutkan.kerana bunyi bom tentera singapore berlatih...takutttttt..n data kitaorg mmg effect disbbkan bunyi bom2 itu..

2345
~ mkn malam di restoran kat Gelang Patah
0130
~ sampai hotel n tido...



~ tuk collect data mengukur kadar bunyi bising kat satu kwsn


14 february 2009
o800
~bergerak ke site tuk collect 2nd data for morning data
1330
~mkn tengahari kat restoran Awana kat gelang Patah
1430
~ collect 3rd data for evening data

1745
~ g Marina, kat puteri harboUr,,konon nk naik bot laju, tapi dh perkihdmatan bot dh tutup..sebab dh ptg..so kitaorg gmbr je kat situ..






1830
~bergerak pulang ke hotel n tido jap

2100
~ huhuuhuhu...g Danga Bay..ramai giler manusia2... dgn keadaan yg panas..kitaorg redah je berjalan..





0000
~balik hotel tuk tidoooooo...

15 february 2009

0900
~ bergerak pulang ke UKM


~ more pictures at my friendster ya:)





























Thursday, February 12, 2009

Fieldwork at Nusajaya, Johor

Yehaaaaa...esok (13 hb) aku g fieldwork kat nusajaya...tempat ni adalah satu bandar baru yang baru di lancarkan..adalah salah satu tempat pentadbiran kerajaan negeri johor...cm putrajaya tu la..bangunan pun agak cm bangunan di putrajaya..

Aku g wat fieldwork sal audit..so berpanas la aku nnti mengaudit sumer2 persekitaran di sekeliling nya...huh...usaha tangga kejayaan..nntikan kemunculan gmbr2 setelah aku balik dr fieldwork yeah..

K la, im going to sleep first..sok kul 8pg dh bertolak..fuyohhhh..nmpaknye pagi2 aku dh kena bertolak dr rumah..sleep sleep..babye..gdnite...c uols on sunday ya...i will going back on that day...daaaa

Tag: from my fren, FAROL HADI


Aku kena tag oleh farol.. ko balas dendam ye farol..orait..aku jawab..hohoho


instructions :


Go to your photos folder in your computer.


Go to the 6th folder of photos.


Go to the 6th picture in that folder.


Put the picture on your blog and description of it.


Invite six friends to join the challenge.


Link them in your blog and let them know they have been challenged








wahaaaa..motippp sgt aku dapat gambar nih..dh la hero ngan heroin nmpk tembam..hoohh..tapi hero kat belakang tu lagi tembam k..huhuhu..aku pun kalah.. ni masa kursus pemudahcara untuk MInggu mesra pelajar UKM tahun 2008..kami lah fasilitator paling baik n berhemah tinggi ..kan achap kan??? menjadi contoh buat2 adik2 1st year..ahaks..
btw..aku takmo tag kat sesape lor..aku baik..hehehe..siap ko farol,,nnti aku tag ko pulak! :)

Mode : minggu kena tag..hohohho

wuhhhhh.arinih aku kena tag oleh 2 orang kwn ku..seorang merangkap kwn n seorang lagi merangkap adik junior kitu-kitu..hoho..

so..nntikan kemunculan aku menjawab tag uolz ek..satu2 akan muncul..heheehe.. i'm very2 busy with my assgmnts n also my fieldwork for tomorow..then, mana yg sempat i jawab dulu ek..

btw, thanks kerana menge'tag' aku yg ngah rajin nih..hehehhee..babye uols

Wednesday, February 11, 2009

emm..girl...

arini aku takde mood sgt2..besela..dan almaklum la...org perempuan ek..bersyukur dijadikan begini:) ahaks

nk study sal audit, sebab jumaat ni nk g fieldwork,..tapi xlarat nk tgk buku..ni pun sebab dh penat tido,..huhu..tu yg berusaha tuk memeriahkan diri dgn melayan blog jap..jap lagi nk kuar jap, nk g byr bil broadband aku nih..dh bape haribulan nih..

arghhhhhh...sgt2 tidak bermood untuk membuka buku ek..nape nih,..ape yg telah terjadi!!!

aku lapar td break1st roti je..time2 cm nih asyik nk mkn je la..ape daaaa kamu nih..mkn je tau.
~ fuhhhh..sedapnye ayam nih..hohhho..

huhkhuk..arinih sbnrnye aku de satu kelas..tp aku tak g..disebabkan kesakitan yg melanda diri..so terpaksa la membatalkan niat tuk ke kelas pd hari ini yea..maaf Prof:) Nnti sy study ek..sy takde mood nih..dr mlm tadi lagi..tu pun berjaya gak membaca 3 muka surat..bersyukur..last2..tertido..huhuhuu..




~buku-buku ku.sabar ek..nnti aku baca kamu..wahaa

Monday, February 09, 2009

achap montellll....aku malas...

aku di tag oleh jr. ku.. adik achap montel lagi seksi lagi mantap..wahahahhaa..
actully ni 1st time kena tagggg...

then...aku nk pasing tag ni kat kengkwn aku...hukhk...ready yea sape yg kena!!! { mr farol hadi , miss nawal, miss hanna danea, miss shida, mr pariey} then to adik2 jr. {miss fana, mr. danny,mr ayub, mr zahid & miss oyen} emm..jawab jgn tak jawab...:)

kene tagged buat :+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++1.Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle. (play)2. For each question, press the next button to get your answer.3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN, NO MATTER HOW SILLY IT SOUnDS.4. Tag 10 friends.5. Everyone tagged has to do the same thing.6. Have Fun!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


IF SOMEONE SAYS ‘ARE YOU OKAY’ YOU SAY? taNPAMU

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF? kU bERLARI [ku syukuri Hari iNi]

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL? saYAng- saYang...

HOW DO YOU FEEL TODAY? Ini saTu Kisah... tibe2, ku diLamun Cinta..wooooo

WHAT IS YOUR LIFE’S PURPOSE? chantek...wahhaaaaa

WHAT’S YOUR MOTTO? KeabadiAn ciNta....[motip sgt]

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU? KeTulusan haTi...[mekaceh kwngkwn]

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU? aKu dan DiriMu..ewahhh..cm suh aku dok uMah memasaK jah..huhuh

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN? BisakAh...[bisakahh terJadi pd DiriKU:)

WHAT IS 2 + 2? IngKar..pedaaaa..BCL nih 2+2 pun tak tau..daaaaa

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND? CaHaya Cinta....wah..terharunYa aku..inilah oh takdirnya...bukan kerana harta..harap makLum

WHAT IS YOUR LIFE STORY? Chirpy chirpy cheep Cheep...emmm..uweeett

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP? With yOu..weee..wink*

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE? hILang..diddy nape ko nyanYi lagu Nih da...

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING? Dua HAti MEnjadi satu..wah..beshnye..of coz la..2 jadi satu..

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL? Ku MeriNdu...uishhh..ngarut jah nih...jgn caye yg nih ya..

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST? AtaS namA ciNta..takan hoby aku cinTa kut..emm..bole lah..[hoby dgr lagu nih kut..wahaaa] takmo ar, bukannye best pun lagu nih

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR? AyaT-aYat cinta...emmm..betui2..jgn muDah percaYa dgn kata2 cInta..wachaaa

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET? TerLalu CInta..mmg secret..mengApa seMua ini TerjaDi kepaDaku???

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW? I'm LucKy oNe..orait..aku sUke:)


DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS? I'm YOurs... cm tu la Plak...

WHAT WILL YOU POST THIS AS? KaLis Rindu...semakin pendam rindu..oooo;p

sekian sajorh soalan yg d’tag,, huhu~ cmbes je kn,, terima kasih dik montel kerana mentag kakak mu ini..lain kali kl de lg tag la lagi ek..sonok lak

kepada kengkwn bloggers yg di tag..sila jawab secepat mungkin sebelum aku menjadi pelawat korang ek...babyeeeeee....

Saturday, February 07, 2009

PinKy itu:)


Minggu ni merupakan minggu aku busy n memenatkan diri ku yg teramat sgt.. emmm..byk sgt benda nk kena pikir..smp aku takde mood nk post blog..n ni aku baru berkesempatan dan berkeyakinan tuk bercerita..hehhe..

Mengenai tajuk post hero disaat akhir tuh, buat adik fana ku syg..jgn pedulikan hero itu..die mmg cmtuh.selalu suka wat propa last2 minute cmnih..n kl die bole wat kite cmtuh, tunjukkan yg kite pun leh buat lebih lagi dr die buat kat kite..so..kesimpulannye jgn layan die..

Emmm...kl sumer nk tau, aku baru membeli kasut di atas tuh..hohooo..gatai nk tunjuk..aku beli kat jusco taman equiene, puchong pada ari isnin yg lalu..setelah berjalan2 menunggu seseorang teman untuk berbuka puasa, so aku pun mengabiskan duit aku membeli kasut itu

Tibe kat foodcourt jusco tuh ade satu menu special iaitu nasi goreng pattaya special..bile mkn..wuh..besh2..


~~~ni menu buka puasa aku



~yummy yummy.sizzling mee..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...