Monday, January 26, 2009

yuHuuu...holiDayyyyy


Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, pakai baju, minum kopi, mkn roti, pergi sekolah, senang hati..huhu.. ingt tak ni lagu zaman budak2 dulu...20years agooooo..

tetibe aku teringat lagu ni disebabkan pagi td mama aku yg kejut aku bgn...bgn bgn, nk g zoo tak..wah!!semenjak biler lak berniat nk g zoo nih..aku pun ngan kemengantukan yg ter over sgt, bgn la g mandi...huhhh..





smp di zoo jam 10.30 pg, huii,ramai nye manusia..bermacam2 org ade.ni betul hari raya nih..aku pun beratur tuk beli tiket entry ,dewasa =Rm 15 sorang...mahal2 gak:)

masuk je entry, aku terus hint2 kat abah, jom la kite naik tram tuh.. ( tram tuh macam ketapi die pendek sikit dr ketapi) sonok2..nk naik kena byr lagi, sorang rm2..fuh...kaya org2 zoo nih..hahhha..

roun2 sekeliling smp T4, kitaorg turun g jalan2 kat Savanah Walk n g tgk unta n mawas...yg punya la jakun biler die nmpk manusia tgk die..kecoh satu zoo aku rase..( pdhal manusia yg jakun tgk die..hahhaha)...

dh penat g tgk ular, kitaorg pun tunggu tram tuk balik ke entry door, separuh jalan je naik, sebab kitaorg turun kat akuarium. hajat nk tgk multishow animal, kitaorg smp2 je, dh abis..mek down jap:( aku pun roun2 jap la, kat akuarium, tgk ikan besar giler, bape puluh tahun la die hidup ek..


~ikan yg sgt besar

hari makin panas, n aku makin penat n kaki dh penat berjalan, aku pun ajak sumer g tgk gajah n zirafah..aku rasa part tuh plg ramai org,...n aku pun menggatal la beli tebu..tuk bg gajah2 yg comel mkn..( tp sedih aku lupe amek gmbr aku bg gajah mkn, sebab excitd sgt nk bg makan) huhuhu:( dk relaks kat kusi dibwh pokok tuh..jam 1.15ptg kitaorg pun bergerak pulang..





~zirafah yg cantik n aku bersama gajah yg cumel..

actually, saje je g zoo nih, disebabkan kitaorg takde budak kecik tuk dibawa, so kitaorg ajak la anak jiran kitaorg pergi sekali,..seingat aku mase aku sekolah rendah, last aku g zoo..pastuh skrg br pergi..hahahhha..nway...happening gak la holiday aku tuk kali nih..

wachaaa..c u on my next holiday my buddies:)))))))


















4 comments:

telingkah zapin...* said...

hok alorh... anak jiran pn kak hjar bwk gak..huhu klaw nk anak kecik kak hjar kawen ler... weee.. haha

Nurul Hajar said...

ye la mell..dh takde anak kecik..cekup je anak sesape, janji leh gak cover malu, takla org2 tua je yg pegi melawat zoo tu ..hoho

Mr Pariey said...

kak hajar x ajak pun adik g sama kat zoo tu..adik suka sgt g kat zoo

Nurul Hajar said...

waaahahahha...nnti akak ajak adik sumer ek..tp tiket byr sendiri la.. umur bape?? kl 3-12 tahun 6 hinggit je:) lebih dr tuh, 15 hinggit..kl rase2 umur dh lebih 60 thn, 6 hinggit gak,...nnti kite g ek

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...